Schneider a Samolej hostují v Řetězárně

Dvojice jesenických hráčů byla v minulém týdnu uvolněna na půlroční hostování do klubu SK Řetězárna Česká Ves. Středopolař Daniel Schneider a útočník Radim Samolej budou České Vsi pomáhat v boji o prvenství v I.B třídě.

Devatenáctiletý Daniel Schneider se ihned po přechodu z dorostenecké kategorie zařadil mezi opory jesenického A-mužstva. V zimní přestávce bylo ovšem dlouhou dobu mimo tréninkovou přípravu kvůli vleklému zranění. Jarní hostování v České Vsi tak pro něj bude ideální pro rozehrání a nalezení předchozí formy. Navíc s příchodem Jakuba Karakasidise by musel bojovat o místo v základní sestavě ve středu hřiště, kde je jeho přirozené místo. A to by pro něj bylo těžké i s ohledem na skutečnost, že letos ho čeká maturita na jesenickém gymnáziu a bude se muset více věnovat studiu. V Řetězárně by díky své herní kvalitě mohl Daniel Schneider patřit k oporám.

S uvolněním Radima Samoleje na hostování souhlasil klub již před několika týdny a pro samotného hráče, který byl zatím vždy na hraně mezi základní sestavou a lavičkou a v případě kompletního týdnu obvykle spadl mezi náhradníky, bude hostování v nižší soutěži šancí na získání větší herní praxe. O útočníka se zajímal Sokol Bernartice z okresního přeboru, nakonec ale jesenický hráč zamíří také do České Vsi.

Oba hráči, kteří prošli mládežnickou výchovou našeho klubu, nastoupili v dresu Řetězárny v sobotním vzájemném utkání, které Jeseník vyhrál 5:1.

Oběma hráčům přeje FK Jeseník hodně úspěchů v novém působišti a s oběma se počítá do našeho kádru v příští sezoně.