Jeseník – Orlová 8 : 0

Ještě před měsícem byli na odpis a krčili se na posledním místě moravskoslezské divize. Dnes je z fotbalového mužstva starších dorostenců FK Jeseník U-19 postrach celé soutěže.

FOTOGALERIE


Opava 5:0, Zábřeh 2:0, Orlová 8:0. Poslední výsledky jesenického dorostu ukazují na velkou proměnu týmu trenéra Petra Drochýtka. Ti, kdo sledují dorostenecký fotbal v Jeseníku celou sezonu, ale dobře vědí, že místní „devatenáctka“ má velký potenciál, fotbalově mají na to hrát vyrovnaně s každým soupeřem a ukázaly to i předchozí neúspěšné zápasy. Namátkou jarní porážka s Čechovicemi 0:1, v které Jeseník zahodil snad pět stoprocentních šancí a prohrál po ojedinělé akci soupeře.
Jeseník U-19 tak připomínal dřímajícího obra, který se nyní probudil a ukazuje svoji sílu. Že přijel šestý celek divizní tabulky? No a? Tady máte osmičku. Nedělní zápas Jeseník – Orlová se celý poločas odvíjel vyrovnaně a nic nenasvědčovalo debaklu hostujícího týmu, kterého předcházela dobrá pověst, což dokázal i v posledních třech kolech stoprocentním bodovým ziskem. Jeseník mohl vést už v 10.minutě, kdy kopal penaltu, ale Janíček branku minul. Pak ještě přišli domácí o Knebla, který byl s poraněním kolene odvezen na lékařské vyšetření. Několik nebezpečných situací na druhé straně vyřešil brankář Pastucha a v nastaveném čase šli domácí do vedení. Po rohovém kopu propasíroval míč do sítě Pechoušek.
Hned v první minutě druhé části se do šance dostal Křivohlávek a zvýšil na 2:0. A to byl zlom v dosavadním průběhu zápasu. Hosté zřejmě chtěli otevřít hru, aby s výsledkem ještě něco udělali, ovšem fatálními chybami a školáckými ztrátami balonů nabízeli Jeseníku další šance. A domácí je nekompromisně trestali. V 53. minutě Gnida nejhezčím gólem zvýšil na 3:0. Další góly přidali Nguyen, Orel a střídající Urban, který v poslední půlhodině stihl dokonce hattrick. Orlová dostala za vyučenou a debakl hosté nezvládli psychicky. V 82.minutě uviděl jeden z hostujících hráčů červenou kartu.

FOTOGALERIE
Sestava: Pastucha – Hloušek, Pechoušek, Mráz, Gnida – Nguyen, Orel, Janíček, Bartošek – Křivohlávek, Knebl (37. Urban).