V sobotu do Šternberku

Jeseník míří za další výzvou a udržet dosavadní jarní neporazitelnost bude tentokrát mimořádně těžké. Ale nikoliv nemožné. Ve šlágru kola se utkává třetí s prvním.

Jedině maximální a soustředěný výkon celého týmu může přinést úspěch. Šternberk přijel k podzimnímu utkání do Jeseníku s jasným cílem neprohrát a bod si nakonec odvezl. O něco podobného se v odvetě pokusí nyní Jeseník. „Jedeme tam s velkým respektem. Soupeř je povzbuzený vysokou výhrou v Dolanech 7:2 a proti nám bude mít velkou motivaci. Navíc je údajně zápas s námi spojen se slavnostním otevřením nové tribuny, má tam přijet vedení krajského svazu a to všechno ještě zvýší odhodlání domácích. Pro nás bude bod dobrý,“ potvrdil trenér Petr Ševčík jesenické ambice hlavně ve Šternberku neprohrát. „Ale na zápas se hodně těšíme,“ dodal.

Jeseník se stále musí obejít bez dlouhodobě zraněných Minky, Kysely, bratrů Glacových a znovu také bez Furika. Zdravotní problémy měla v minulých dnech i brankářská jednička Pastucha. Nejistý je start Keltnera ze soukromých důvodů. Trenéra naopak potěšilo, že do společné přípravy se tento týden zapojili i vysokoškoláci, kteří mají studijní volno.

V podzimní sezoně Jeseník zvládal zápasy na hřištích soupeřů, do kterých nastupoval s cílem hlavně neprohrát (Velké Losiny 2:0, Dolany 5:0, Medlov 2:0). Snad se podaří týmu na tyto výsledky v sobotu navázat.

Utkání FK ŠTERNBERK – FK JESENÍK se hraje v sobotu 14. 5. 2016 od 16:30 hodin.

Další program 26. kola:
SOBOTA 14. 5. 2016
Hněvotín – HFK Olomocu (16:30)
Kralice – Chválkovice (16:30)
NEDĚLE 15. 5. 2016
Velké Losiny – Ústí (16:30)
Kojetín – Litovel (16:30)
Určice – Medlov (16:30)
Zábřeh – Želatovice (16:30)
Mohelnice B – Dolany (16:30)