Šternberk – Jeseník 0 : 1

Patrik Plhák v 60. minutě na polovině hřiště nakopl míč za obranu, sprintující Petr Navrátil byl rychlejší než stopeři, udělal svoji oblíbenou kliku gólmanovi a do prázdné brány rozhodl zápas. Jeseník zvládl taktickou bitvu ve Šternberku a vyzval Ústí k reakci ve Velkých Losinách.

FOTOGALERIE

Nezaujatého diváka musel fotbal nudit a ani ten zaujatý se nad výkony obou mužstev zrovna nerozplýval. Oba týmy od počátku ctily taktiku – hlavně neudělat chybu. Hrálo se většinou mezi šestnáctkami a oba soupeři se jen sporadicky dostávali k zakončení.

První šanci měl Jeseník v 10. minutě, kdy Plhákovu bombu z hranice pokutového území vyrazil brankář Studený. Domácí odpověděli střeleckými pokusy Hlaváčka ve 22. a 24. minutě, v obou případech ale nejlepší domácí hráč nemířil přesně. Jeseník přenechával aktivitu soupeři a nikam se nehnal, Šternberk jen těžko nacházel prostor k průniku před Pastuchovu bránu, a tak poločasový bezbrankový výsledek byl logickým odrazem dění na hřišti. Změnit to mohl krátce před přestávkou Bříza, když se po hezké kombinační akci dostal do šestnáctky, ale z úhlu minul branku.

Druhý poločas pokračoval v duchu toho prvního. Pozornou domácí defenzivu zlomil až zmíněný moment ze 60. minuty a jesenický gól změnil dosavadní obraz hry. Šternberk s přibývajícími minutami stále více otevíral obranu, ale směrem dopředu si nedokázal nic kloudného připravit. Jednu přízemní střelu zlikvidoval Pastucha a spolehlivě si poradil i s centrovanými balony. Na druhé straně vznikaly prostory pro rychlé brejky a Jeseník mohl nakonec pojistit vítězství. Při přečíslení 3 na 2 nenašla Břízova zpětná přihrávka správného adresáta. A největší tutovku měl v 80.minutě Plhák, když se elegantně zbavil obránce a ocitl se sám před brankářem, ovšem střela mu vůbec nesedla a skončila mimo.

Domácí tým ze závěrečné převahy nic nevytěžil, hosté přežili i tříminutové nastavení a mohli se radovat s nesmírně důležitého bodového zisku.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Novák, Karakasidis, Macura, Vavrač – Woitek, Hanzlík, Mlynář, Plhák, Navrátil (90. Daniel) – Bříza (85. Nepožitek).