V sobotu s Dolany

Předposlední domácí utkání této sezony postaví našim fotbalistům do cesty soupeře z Dolan. Jeseník jde do zápasu v roli favorita a před vlastním publikem se pokusí navázat na dobré výkony z předchozích jarních zápasů.

Boj o divizi vrcholí a do konce zbývají poslední čtyři kola. Jeseník hájí stále pětibodový náskok před Ústím, se kterým se střetne v přímém souboji v předposledním kole na jeho hřišti. Ještě předtím ale sehrajeme dvě utkání – doma s Dolany a v Mohelnici. „Pět bodů náskoku se zdá hodně, ale ve hře je stále ještě dvanáct bodů. Musíme udržet koncentraci do každého zbývajícího utkání,“ uvedl trenér Petr Ševčík.

Na jesenické marodce zůstávají Minka, T.Glac, P.Glac a Furik, zdravotní problémy v posledních dnech provázely i Nováka, s lehčím tréninkem už začal Kysela. V základní sestavě se pravděpodobně objeví Nepožitek, který odehrál dobré utkání ve Velkých Losinách ve středečním pohárovém semifinále, kde nastoupil netradičně na stoperském postu. Trenér pro sobotní zápas nepočítá ani s Keltnerem, který v posledních týdnech přestal trénovat a věnuje se soukromé stavební činnosti. Na lavičku náhradníků pravděpodobně usedne sedmnáctiletý dorostenec Mráz, který si svými výkony nahlas řekl o místo v kádru A-mužstva.

Dolany odehrály velmi slušný podzim a přezimovaly na šestém místě. Na jaře se jim už tolik nedaří, v dosavadních devíti jarních zápasech třikrát zvítězily, jednou remizovaly a pětkrát prohrály. Za poslední čtyři kola získaly Dolany jediný bod. V podzimním vzájemném utkání vyhrál Jeseník v Dolanech hladce 5:0.

Utkání FK JESENÍK – FC DOLANY se hraje v sobotu 21.5.2016 od 16:30 hodin.

Další program 27.kola:
SOBOTA 21.5.
Kralice – Mohelnice B (16:30)
Chválkovice – Hněvotín (16:30)
Litovel – Velké Losiny (16:30)
NEDĚLE 22.5.
HFK Olomouc B – Zábřeh (10:00)
Ústí – Šternberk (10:00)
Želatovice – Určice (16:30)
Medlov – Kojetín (16:30)