Muž zápasu: David Macura

Již potřetí v probíhající jarní sezoně byl David Macura zvolen Mužem zápasu. Je to možná trochu nespravedlivé vůči Petrovi Navrátilovi, Patriku Plhákovi, Martinu Hanzlíkovi, Honzovi Pastuchovi a také dalším jesenickým borcům, kteří proti Dolanům předvedli maximální výkon a potěšili jesenické publikům šťavnatým fotbalem. Snad se výše jmenovaní s touto volbou brzy vyrovnají. Hvězdou utkání byl zvolen stoper, který dal tři góly.

Davide, výsledek 9:1 hovoří za vše, přesto, jak bys zápas okomentoval?

První poločas se nám moc nepovedl, sice jsme vedli, ale herně to nebylo ideální. Druhý poločas už byl jednoznačný, předčili jsme je fyzicky i technickou hrou.

Hodně jsi se zapojoval do útočení a dal jsi tři góly. Byla tato tvoje ofenzivní aktivita taktickým záměrem, nebo to vyplynulo ze hry?

Záměr to nebyl, nabízelo se to až v průběhu zápasu, kdy se několikrát otevřela možnost jít dopředu. Já rád útočím a tohle mi vyhovovalo.

Po výsledku z Ústí vzrostl náš náskok na osm bodů. Myslíš si, že už je rozhodnuto?

Rozhodnuto určitě není, protože nás teď čekají dva těžké zápasy venku. Bylo by dobré, kdyby se podařilo rozhodnout už tento týden v Mohelnici. Výsledek z Ústí mě moc nepřekvapil, Šternberk už u nás ukázal, že je to brejkové mužstvo. Ale čekal jsem, že Ústí aspoň remizuje.

Koho zvolíš za Muže zápasu proti Dolanům?

Velmi dobře hrál Peťa Navrátil, který dal tři góly. A líbil se mi i Broňa Mlynář, kterému se v minulých zápasech moc nedařilo a teď odehrál výborné utkání.