V neděli do Mohelnice

Jeseník jede k nedělnímu utkání do Mohelnice s jasným cílem: rozhodnout o historickém postupu do divize. Definitivu prvenství v krajském přeboru nám dá jakékoliv vítězství.

Vysoké jesenické vítězství nad Dolany a současně domácí porážka Ústí od Šternberku daly souboji o krajský titul nový rozměr. Jeseník sice dlouhodobě držel pětibodový náskok, stále se ale musel vypořádávat s náročným tlakem ze strany dobře hrajícího pronásledovatele, který v posledních týdnech doslova válcoval všechny soupeře. S posledním víkendem se to zlomilo. Rozhodnuto samozřejmě ještě není, na druhou stranu prohospodařit v posledních třech kolech osmibodový náskok by znamenalo vstoupit do dějin fotbalu jako parta největších zoufalců. „Do Mohelnice určitě nepojedeme hrát na remízu,“ vyhlašuje útok na rozhodující tři body trenér Petr Ševčík. „Nastoupíme podobně jako ve Šternberku, s jedním útočníkem, který to bude mít velmi náročné a musí ze sebe urvat úplně všechno. Zajistíme obranu a budeme číhat na rychlé protiútoky. Střed hřiště vyztužíme trojicí Hanzlík – Mlynář – Plhák a věřím, že tím získáme rozhodující kvalitu hry,“ otevírá předzápasové plány trenér.

Petr Ševčík se v komentáři ještě vrátil k výsledku z Ústí, kde Šternberk zvítězil 3:1 a pomohl Jeseníku pootevřít divizní vrata. „Viděli jsme, že má Šternberk kvalitní mužstvo a tušil jsem, že tam dokáže sebrat domácím body. Pro nás to byl Šternberk v obou zápasech jedním z nejtěžších soupeřů v celé sezoně a věděl jsem, že domácí se proti nim budou těžko prosazovat.“

Na čtvrtečním tréninku měl kouč k dispozici šestnáct hráčů. Do přípravy se takřka po měsíční pauze vrátil Václav Keltner. Stoprocentně už je připraven po zranění Pavel Kysela a také Petr Glac. Z mohelnického výjezdu se kvůli studijním povinnostem omluvil Martin Furik.

Mohelnické „béčko“ v minulém kole v Kralicích utrpělo teprve první jarní porážku. V domácím prostředí má v jarní části bilanci 3 vítězství, 2 remízy. V sestavě můžeme čekat posily z třetiligového „áčka“, které hraje o den dříve v Kroměříži.

Utkání FK MOHELNICE B – FK JESENÍK se hraje v neděli 29.5.2016 od 16:30 hod.

Další program 28.kola:

SOBOTA 28.5.
Šternberk – Litovel (16:30)
Hněvotín – Kralice n.H. (16:30)
NEDĚLE 29.5.
Velké Losiny – Medlov (16:30)
Kojetín – Želatovice (16:30)
Určice – 1.HFK Olomouc (16:30)
Dolany – Ústí (16:30)
Zábřeh – Chválkovice (16:30)