Muž zápasu: Petr Navrátil

Do Jeseníku přicházel v zimě s vizitkou vynikajícího útočníka divizních kvalit. A v dosavadních dvanácti jarních zápasech nastřílel v jesenickém dresu patnáct branek. To je bilance, která vydá za všechny zbytečné komentáře. Muž zápasu v Mohelnici, autor bleskového sedmiminutového hattricku: Petr Navrátil.

Petře, jak hodnotíš utkání v Mohelnici?

První poločas byl v naší režii a měli jsme převahu. V tom druhém jsme si situaci zkomplikovali, nedali jsme šance a naopak soupeř se dvěma góly dostal do zápasu. Ale myslím, že jsme byli celkově lepší a vyhráli jsme zaslouženě. Byl to těžký zápas a je dobře, že se nám podařilo rozhodnout už v předstihu o našem vítězství v soutěži.

Ty jsi dal hattrick během pouhých sedmi minut a vypadalo to, že jsi vždy byl ve správný čas na správném místě…

Ano, dá se to tak říct. U prvního gólu bylo štěstí, že přihrávka Pavla Kysely prošla obránci pod nohama. U druhého gólu si myslím, že obránci zase nečekali, že ta přihrávka projde. Chtěl jsem nejdřív zakončovat z první, ale viděl jsem, že by to zblokovali, tak jsem se vrátil a zasekl si to, abych získal prostor. U třetího gólu to byl dlouhý balon a brankář udělal chybu, protože dlouho váhal s odkopem a trefil mě tak, že se to šťastně odrazilo do branky.

Jeseník vyhrál krajský přebor a postoupil do divize. Kam ve své fotbalové kariéře řadíš tento úspěch?

Pro Jeseník je to velký úspěch a jsem rád, že jsem mohl být u toho. Sice jen na jaře, ale myslím, že se mi docela dařilo a že jsem mužstvu pomohl. Já jsem už postupoval s Mikulovicemi do třetí ligy, ale to jsem byl v trochu jiné situaci, protože jsem nedostával tolik příležitostí. A loni jsme postupovali do divize s Krnovem, i když až ze třetího místa. A taky se mi tam na jaře dařilo. Ty jarní sezony mám docela dobré.

Troufneš si, jako hráč s divizními zkušenostmi, odhadnout jesenické možnosti v této soutěži?

V divizi je všechno ve větší rychlosti, je tam víc soubojů a hráči méně chybují. Kvalitou určitě naši hráči nejsou horší a věřím, že když bychom na soupeře vletěli s nasazením a vyvarovali se zbytečných chyb, tak můžeme potrápit každého soupeře.  Divize je nebezpečná v tom, že když se zraní dva tři klíčoví hráči ze základní sestavy, tak se mužstvo dostává do obrovských problémů. To jsme zažili loni v Krnově.

Ty jsi v současném kádru jediný hráč, který nemá členství v FK Jeseník a hostování ti v červnu končí. Co bude dál?

To teprve uvidíme. Po sezoně to probereme. Zatím nevím.

Zpět k zápasu v Mohelnici – kdo by měl být z tvého pohledu Mužem zápasu?

Já bych označil jednoznačně Honzu Pastuchu. Měl tam několik těžkých zákroků a soubojů s jejich útočníky, kteří ho několikrát atakovali. Podržel nás.