Ústí – Jeseník 0 : 9

Tohle by možná měl svaz přešetřit jako znevážení dobrého jména krajského přeboru. Souboj druhého s prvním skončil naprostou fotbalovou demolicí, kterou řídila fantasticky hrající jesenická parta. Utkání dvou nejlepších mužstev soutěže skončil pro domácí tým devítibrankovým fiaskem.

Ústí na nás chtělo vlítnout. A tak jsme na ně vlítli. Ve 4.minutě Mlynář rozběhl Woitka, ten našel přihrávkou pod sebe Navrátila a nejlepší jarní střelec pohodlně otevřel skóre. Jeseník hrál zodpovědně zezadu a vyrážel do nepochopitelně otevřené ústecké obrany. V 17.minutě důrazným napadáním vybojoval míč Kysela, ten znovu nastartoval Woitka a na konci rychlé akce byl opět Navrátil – 0:2. Ústí si doslova vylámalo zuby na tuhé jesenické defenzivě a ukázalo se, že tvořit hru jim vůbec nesvědčí. Ve 34.minutě Plhák obešel asi tak šestnáct hráčů, parádní sólo zakončil přihrávkou na Mlynáře, který zvýšil na třígólový rozdíl. Kapitán týmu pak do poločasu přidal ještě čtvrtou branku, když mu balon šikovně sklepl Kysela. A aby toho nebylo pro domácí málo, ve 43.minutě Bočan sundal u půlící čáry sprintujícího Navrátila a po druhé žluté kartě pro nej zápas skončil.

Druhý poločas chtěli domácí důstojně dohrát a případně zmírnit ostudnou prohru. A tak jsme na ně zase vlítli. Karakasidis z přímého volného kopu vymetl šibenici. Pak Novák našel Navrátila a ten  vyřešil svoji oblíbenou rovnici gólman – balon – branka opět na výbornou – 0:6. Domácí trenér je na infarkt, jeho hráči chtějí odejít ze hřiště.

Jeseník nemilosrdný postupně navýšil skóre na nejvýraznější výhru v celé sezoně. Woitek svůj famózní výkon zakončil z brejku sedmou trefou. Plhák osm minut před koncem osmý gól. Střídající Bříza v poslední minutě podtrhuje výsledek devátým zásahem.

Jak takový zápas zhodnotit? Jeden z členů vítězného týmu řekl: „Takhle dobře jsme hráli naposledy….“. Pak se zarazil a dodal: „Takhle dobře jsme ještě nehráli.“ A to je sakra pravda.

Ústí po celé jaro vyvíjelo velký tlak na Jeseník. V jednu chvíli stáhli ztrátu z druhého místa na dva body a rýsovalo se v předposledním kole velké krajské finále. Pak si to ústecké mužstvo pokazilo domácí prohrou se Šternberkem a ve vzájemném utkání už šlo pouze o prestiž. Oba týmy ten zápas braly vážně. Ale jen jedno mužstvo v neděli umělo hrát fotbal. Divize jim bude slušet.

Sestava: Vrána – Novák (73. Keltner), Macura, Karakasidis, Vavrač (78. Daniel) – Kysela (62. Bříza), Hanzlík, Mlynář, Plhák, Woitek – Navrátil. Žluté karty: Bočan (Ústí). Červená karta: 43. Bočan (Ústí). Branky: 4. Navrátil, 17. Navrátil, 34., Mlynář, 37. Mlynář, 51. Karakasidis, 59. Navrátil, 69. Woitek, 82. Plhák, 90. Bříza. Diváci: 152.