Příprava v plném proudu

Už dva týdny je jesenické mužstvo v tvrdém tréninkovém zápřahu. Přípravu na novou sezonu, do které Jeseník vstoupí jako nováček moravskoslezské divize, vede trenér Petr Ševčík společně s novým asistentem.

Tím je Tomáš Glac, ještě donedávna aktivní hráč jesenického týmu, který se výrazně podílel zejména na postupu z I.A třídy v sezoně 2014/15. V loňském ročníku v krajském přeboru ovšem vinou zranění kolena neodehrál ani minutu a nyní přijal trenérovu nabídku vrátit se do mužstva v nové roli.

Jeseník na začátku července odehrál exhibiční utkání v rámci oslav výročí fotbalu v Písečné, kde zdolal domácí celek 15:2, ovšem za skutečný přípravný zápas tohle považovat nelze. V následujícím týdnu čeká jesenické fotbalisty první herní zkouška ve čtvrtek na domácím hřišti proti Rapotínu, který je nováčkem krajského přeboru. Následující neděli 24.7. od 17 hodin sehraje Jeseník rovněž na svém stadionu zápas předkola Mol cupu, domácí pohárové soutěže proti Šumperku. V případě úspěchu by hrálo mužstvo o týden později opět doma první kolo stejné soutěže proti třetiligové Mohelnici.

Co se týká změn v hráčském kádru, Jeseník opustil Jiří Nepožitek, který přestoupil do České Vsi. Stále nerozhodnuto je v případě Petra Navrátila, nejlepšího střelce mužstva v minulé sezoně, který se připravuje s jesenickým týmem, ale zatím zůstává hráčem Mikulovic a údajně zvažuje konkrétní nabídku od třetiligového klubu. Potěšitelná je informace, že v plném tréninku už je Jan Minka, který na jaře vinou zranění neodehrál ani jeden zápas.

A ještě jedna zajímavost z týmu – v sobotu 23.7. si řeknou své navždy ano Martin Hanzlík a Barbora Šufanová. Našemu hráči i jeho dlouholeté přítelkyni držíme palce, aby svůj životní zápas odehráli co nejlépe.