Jeseník – Rapotín 4 : 0

Dva týdny polykali běžecké dávky, v úterý absolvovali první herní trénink a dnes v podvečer se představili domácím divákům v utkání s Rapotín. Jeseník vyhlíží divizní start.

FOTOGALERIE

Vítěz krajského přeboru, proti vítězi I.A třídy. Přípravné utkání dvou týmů, které za dva týdny vstoupí do nové sezony v roli nováčků, skončilo očekávaným vítězstvím našeho mužstva.

Jiskra Rapotín se vrátila po čase opět na jesenický stadion, kde před necelými dvěma lety utrpěla jedenáctibrankový debakl v soutěžním utkání, ale ve stejném ročníku na rapotínském hřišti oplatila Jeseníku porážku výsledkem 2:1.

Tentokrát o body nešlo a zatímco hosté přijel s jediným náhradníkem, trenér Ševčík pojal zápas jako zkoušku většiny hráčů kádru. Chyběli pouze Jakub Karakasidis a brankář Jan Pastucha. V základní sestavě se objevil Martin Chromek, který minulou sezonu hostoval v České Vsi a v letní přípravě trénuje s naším mužstvem. Samozřejmě neutichají dotazy na Petra Navrátila, jarní oporu týmu. Ten je momentálně na herním soustředění s třetiligovým Hlučínem a poté se má rozhodnout o svém dalším fotbalovém angažmá. V Jeseníku má samozřejmě stále dveře otevřené.

Samotné utkání s Rapotínem bylo typickým přípravným střetem dvou celků odlišných kvalit. V 8. minutě Plhák z levé strany zpětnou přihrávkou hledal spoluhráče, Bříza pustil míč do druhé vlny, kam si naběhl Woitek a z hranice šestnáctky mířil přesně k tyči. Stejný hráč zvýšil na začátku druhé půle na 2:0 a znovu tomu předcházela Plhákova akce. Jeho krásná dělovka ze třiceti metrů orazítkovala břevno, balon se vrátil do pole, kde ho Woitek pohotovou rybičkou vrátil hlavou do branky. Třetí gól dal v 60. minutě Kysela nechytatelnou bombou z úhlu pod břevno. Skóre uzavřel kuriózní moment v 77.minutě. Jakub Řezníček, náš odchovanec, nyní hájící barvy Rapotína, posílal malou domů svému gólmanovi, který při odkopu fatálně minul skákavý míč a ten doputoval do brány.

Po půlroční odmlce se vrátil do jesenického dresu Jan Minka, na kterém byla znát opatrnost a nerozehranost. Sebevědomým výkonem se v prvním poločase prezentoval dorostenec Jiří Mráz. Mezi tyčemi stál další dorostenec Jan Pastucha mladší. V neděli se Jeseník utká v pohárovém předkole se Šumperkem.

FOTOGALERIE

Branky: 8. a 54. Woitek, 60. Kysela, 77. vlastní.

Sestava: Pastucha ml. – Mráz (46. Novák), Macura, Keltner, Daniel (46. Vavrač) – Chromek (55. Kysela), Hanzlík, Mlynář (46. Minka), Plhák  (75. Mlynář) – Woitek, Bříza.