Jeseník – Havířov 1 : 2

Jeseník prohrál svůj první zápas v divizi s Havířovem. Herně mužstvo nezklamalo, odehrálo divizní premiéru důstojně a s ohledem na průběh utkání by výsledku lépe slušela remíza.

FOTOGALERIE

Dlouho se na hřišti nic dramatického nedělo, oba soupeři se oťukávali a čekali, s čím přijde ten druhý. Jeseník měl první větší možnost z přímého volného kopu po faulu na Navrátila, ale Karakasidis trefil zeď. Naopak nařízený trestňák na druhé straně přinesl havířovské vedení: Matušovič od postranní čáry namísto centru poslal přímou střelu na bránu a gólman Pastucha se s balonem nepotkal. Havířov se do té doby k ničemu vážnějšímu nedostal a laciným gólem získal poločasový náskok. Ten mohl těsně před přestávkou smazat Navrátil – po Kyselově přihrávce si naběhl před branku a z voleje v gólové šanci přestřelil.

Druhou půli začal Jeseník aktivně, snažil se kombinovat i více střílet z dálky a už v 51.minutě se to vyplatilo. Minka, který na poslední chvíli nahradil v základní sestavě Hanzlíka, napřáhl z dvaceti metrů a lehce tečovaný míč doplaval k tyči – 1:1. Euforii na jesenickém stadionu zmrazila povedené havířovská akce v 65. minutě, kdy se po centru z pravého křídla prosadil v malém vápně Skoupý a zblízka podruhé překonal Pastuchu.

A to byl vlastně rychlý konec jesenických nadějí na první divizní body. Ve zbytku zápasu mužstvo dřelo, snažilo se, výraznější příležitost si ovšem nepřipravilo. Nejblíže k dalšímu góly byl naopak hrající trenér hostí Matušovič, když dostal míč za obranu a bleskurychlou střelou těsně minul vzdálenější tyč.

Trenér Petr Ševčík: „Havířov hrál účelně a jednoduše, my jsme možná dopláceli na méně zkušeností a naivitu. Hráči na to určitě mají a nikdo v poli vyloženě nezklamal. Ale musíme si zvyknout na odlišný způsob fotbalu v divizi. O výsledku rozhodly naše individuální chyby.“

FOTOGALERIE

Branky: 51. J. Minka – 38. M. Matušovič, 65. K. Skoupý.

FK Jeseník: J. Pastucha – V. Novák, J. Karakasidis, D. Macura, J. Vavrač – P. Kysela, B. Mlynář (83. M. Hanzlík), J. Minka, P. Plhák (69. A. Bříza) – L. Woitek, P. Navrátil.

MFK Havířov: R. Smětak – P. Lisický, P. Cigánek, P. Michalčák – P. Zupko, T. Wojnar (84. J. Cenek), J. Uher, T. Omasta (76. M. Švábík), L. Skoupý, M. Matušovič – K. Skoupý (70. T. Gomola).

Žluté karty: 19. V. Novák , 42. D. Macura , 87. A. Bříza – 27. P. Cigánek, 62. M. Matušovič , 80. T. Gomola.

Diváci: 225.

Rozhodčí: M. Vojáček (Troubelice) – T. Řezníček, R. Svoboda.