OPAVA B – JESENÍK 1:1

Jeseník sehrál první venkovní utkání v divizi a má první bodový zisk. V Opavě mužstvo doslova vydřelo remízu proti soupeři, který byl fotbalovější, pohyblivější i lépe fyzicky připravený.

FOTOGALERIE

Svěřenci trenéra Ševčíka mají za sebou další těžkou prověrku. I proti opavské juniorce si sáhli až na dno a s remízou mohou být maximálně spokojení. Na rozdíl od soupeře, který byl lepší a kromě začátků obou poločasů měl prakticky soustavnou územní převahu.

Od osmé minuty jsme vedli. Kysela našel v šestnáctce Navrátila, ten propasíroval míč na Minku, kterému sice střela nesedla, ale zato našla dobíhajícího Plháka a ten to zametl k tyči.

Okolo stovky diváků na tréninkovém opavském hřišti (pro diváky naprosto tristní prostředí absolutně neodpovídající divizním nárokům) vidělo zpočátku vyrovnaný zápas, ale po úvodní čtvrthodině Jeseník zcela přenechal iniciativu běhavějšímu soupeři, který jednoduchým atletickým fotbalem získával velkou převahu. A s ní přicházely i střelecké pokusy, naštěstí většinou mířící mimo Pastuchovy tyče. Ale ve 28. minutě už se domácí radovali. A musíme si přiznat, že Jeseník – stejně jako v poháru se Šumperkem či před týdnem s Havířovem – opět nezvládl bránění standardní situace. Přetažený rohový kop proletěl napříč malým vápnem na volného Helebranda, který se nemýlil.

I v dalším průběhu poločasu se hosté většinou jen bránili a snahy o brejky v podobě nákopů na osamoceného Navrátila neměly šance na úspěch.

Druhý poločas začal Jeseník opět aktivně a oživení přinesl příchod Mlynáře. Byl to právě on, kdo krásným pasem našel v pokutovém území Navrátila, jehož střela z úhlu těsně minula bližší tyč. Stejný hráč se pak dostal k zakončení v závaru obklopen třemi obránci, ale střelu po zemi znovu nemusel opavský gólman zastavovat. Jeseník měl ještě dva střelecké pokusy z dálky, kdy Kysela pálil do nebes. A pak už zase hráli prim domácí, kteří přikovali jesenickou obranu před Pastuchou. Byl to těžký boj s časem i s vlastní vůli a hostům očividně ubývaly síly. O dělbě bodů tak nakonec rozhodla špatná koncovka opavských talentů, kteří se generálnímu manažerovi SFC Opava Aloisi Grussmanovi neukázali v příliš dobrém světle. Když pak v úplném závěru Pastucha vytáhl na čáře fantastický zákrok proti domácímu hlavičkáři, bylo o výsledku rozhodnuto.

Jeseník si přiváží nesmírně cenný bod.

Celý záznam utkání můžete zhlédnout zde: TVCOM.cz OPAVA B – JESENÍK

FOTOGALERIE

Branky: 28. M. Helebrand – 8. P. Plhák.

SFC Opava B: L. Godula – F. Metelka – T. Gebauer, M. Hrabina, P. Dřizgevič, M. Helebrand, K. Vitoul (85. A. Helebrand), T. Adamovský, T. Machálek (78. P. Pavelka), P. Mezera (60. O. Večerek), P. Uvíra.
FK Jeseník: J. Pastucha [-] – V. Novák, D. Macura, J. Karakasidis, J. Vavrač – P. Kysela (87. M. Furik), M. Hanzlík (46. B. Mlynář), J. Minka, P. Plhák, L. Woitek – P. Navrátil (81. A. Bříza).
ŽK: 19. P. Mezera, 81. F. Metelka, 84. O. Večerek – 62. D. Macura, 68. J. Minka, 83. L. Woitek.
Počet diváků: 120.
Rozhodčí: Kulička Radek – Koláček Jan, Koláček Josef.