Jeseník – Želatovice 1:2

V sobotu 20. srpna jsme vstoupili do nové sezony krajského přeboru starších žáků. V prvním zápase jsme na domácí půdě přivítali soupeře z Želatovic. Kvůli nedostatku hráčů jsme si vypůjčili na lavičku čtyři hráče z mladších žáků.

FOTOGALERIE

Vstup do zápasu jsme neměli vůbec dobrý a hned ve 2. minutě jsme inkasovali, když hostující útočník pronikl do pokutového území a v zakončení se nemýlil. Hned o minutu později však bylo skóre srovnáno. Kmínkův roh propadl k Dostálovi, od kterého se míč odrazil k volnému Tulisovi, který neměl se zakončením problém a vstřelil tak náš první gól v novém soutěžním ročníku. Ve zbytku prvního poločasu jsme byli lepším týmem, ale dostávali jsme se pouze k zakončení za šestnáctkou. Neuspěli však Bouchal, Latzel, Vajda ani Kmínek. Poločas tak skončil nerozhodným výsledkem 1:1.

Ve druhém poločase jsme trošku polevili, ale přesto jsme byli stále herně lepší, ale žádnou šanci jsme proměnit nedokázali. Několikrát to zkoušel Bouchal, ale jeho pokusům chyběla přesnost. Tulisova dalekonosná střela jen těsně minula tyč, a poté ještě Bouchal místo střely volil přihrávku na Planého, který byl v ofsajdu. V 62. minutě šli do vedení hosté. Na vlastní polovině jsme ztratili míč a Želatovice chybu potrestaly. Do konce zápasu měl ještě jednu střelu Bouchal, ale ta mířila těsně nad břevno.

Z první porážky a vůbec z výsledků této sezony neděláme žádnou tragédii, neboť naše mužstvo je velmi mladé a teprve sbírá zkušenosti po přechodu na velké hřiště. Z loňského kádru U-15 zůstali v mužstvu pouze Bouchal s Tulisem.

Hodnocení trenéra Malysy: Podali jsme velmi dobrý výkon, kdy jsme v prvním poločase svého soupeře fotbalově i bojovností přehrávali. Druhý poločas jsme polevili, ale i přesto jsme si prohrát nezasloužili. Kluci si zaslouží poděkování za poctivě odvedený výkon. První body do tabulky si budeme chtít připsat už ve středu, kdy přivítáme Sokol Dub nad Moravou, opět na domácím hřišti.

FOTOGALERIE

Sestava: Malysa – Bartoš, Vajda, Tulis, Kmínek – Sedlák, Bouchal, Latzel, Planý, Plšek – Dostál. Střídali: Kubánek, M. Pudil. A. Pudil, Glac. Branka: Tulis.