O pohár starosty města

Nejmenší fotbalisté z okresu si dali dostaveníčko v Jeseníku, kde se konal další ročník turnaje mladších přípravek O Pohár starosty města. Celkové vítězství si odvážel tým z Bělé pod Pradědem.

FOTOGALERIE


Za účasti šesti okresních a dvou polských družstev kategorie U-9 připravil FK Jeseník turnaj v minifotbale na zmenšeném hřišti v již zavedeném formátu 4+1. Hrálo se spravedlivým systémem „každý s každým“ a malí fotbalisté se museli vypořádávat nejen se soupeři, ale také s velkým vedrem. Přesto byly k vidění nadšené a bojovné výkony, obrovský zápal pro hru i slzy zklamání, které k tomuto sportovnímu věku neodmyslitelně patří.
Nejlepší fotbal od prvního zápasu předváděli kluci z Bělé pod Pradědem. Na cestě za celkovým prvenstvím postupně zdolali Lipovou 8:0, Řetězárnu 7:0, polský tým z Glucholaz 3:1, Javorník 5:2, dalšího polského účastníka Prudnik 2:0, Vápennou 5:2 a Jeseník 2:1. Po zásluze tak získali Pohár starosty města Jeseník, před druhým Javorníkem a třetí Vápennou. Na domácí družstvo zbylo čtvrté místo, pátá skončila Řetězárna, šesté Glucholazy, sedmý Prudnik a osmá Lipová. Pořadatelé rozdali také individuální ceny: nejlepším hráčem byl vyhlášen Matěj Gajdoš (FK Jeseník), nejlepším střelcem Lukáš Vencálek (Bělá) a nejlepším brankářem Jakub Čimbora (Lipová-lázně). Medaile a ceny pro všechny týmy předávali starosta Jeseníku Adam Kalous a zastupitel Milan Marcinov.

FOTOGALERIE