V sobotu s Frýdlantem

frydlant

Utkání, ve kterém se střetne letošní a loňský nováček divize, bude další zajímavou zkouškou našeho mužstva v nové soutěži. Hosté z Frýdlantu v prvních čtyřech kolech ani jednou nevyhráli, ale díky třem remízám mají jen o bod méně než Jeseník.

O nás

Zatím v každém divizním utkání se podařilo našemu týmu skórovat a hlavně díky vysoké výhře nad Šumperkem jsme (společně s Rýmařovem a Hranicím) nejlépe střílejícím týmem v divizi. Jesenická výsledková bilance je přesto záporná (1 výhra – 1 remíza – 2 prohry), což ale může změnit už sobotní duel. Naši hráči i vedení mužstva věří, že dokážeme opět využít síly domácího prostředí, kvalitního terénu a podpory fanoušků, kteří při posledním utkání se Šumperkem připravili bouřlivou kulisu.

Trenér Petr Ševčík už bude mít k dispozici levého beka Jana Vavrače, který si odpykal jednozápasový trest po vyloučení v utkání se Šumperkem. Mezi tyče se letos poprvé postaví Michael Vrána, který v následujících dvou zápasech nahradí nepřítomného Jana Pastuchu. Všichni hráči do pole jsou zdravotně v pořádku a kouč může operovat s kompletním kádrem.

O soupeři

Náš soupeř 1. Beskydský fotbalový klub, je klub z moravsko-slezského pomezí z Frýdlantu nad Ostravicí, hrající od sezony 2015/16 Moravsko-slezskou Divizi, skupina E. Klub byl založen v roce 1931 pod názvem Sportovní sdružení Frýdlant. Krátkou divizní zkušenost měl tento klub už na začátku 90.let, poté hrál dlouhé roky krajské soutěže. Loni postoupil do divize, takže v sobotu se na jesenickém stadionu střetnou loňský a letošní nováček. Frýdlant skončil v minulé divizní sezoně na 14. místě a těsně se zachránil s dvoubodovým náskokem na sestupující Krnov.

V úvodních kolech nového ročníku Frýdland zatím marně čeká na první vítězství – ovšem nasbíral tři body za remízy. V prvním kole v Přerově si odvážel bod za nerozhodný výsledek 1:1. Následovala domácí remíza s Petrovicemi 2:2 a ve třetím kole porážka na hřišti vedoucího Valašského Meziříčí 1:4. V minulém kole frýdlandští fotbalisté obrali o první body favorizované Hranice po bezbrankové remíze.

Utkání FK JESENÍK – 1.BFK FRÝDLANT n.O. se hraje v sobotu 3. září 2016 od 16 hodin.