Jeseník – Frýdlant n.O. 0:1

Souboj Jeseníky – Beskydy dopadl lépe pro hosty z Frýdlantu. Rozhodnutí o výsledku padlo už v 10. minutě, kdy se o jediný gól zápasu postaral výstavní střelou Jan Svatonský.

FOTOGALERIE

Utkání se Jeseníku nepovedlo, herně ani výsledkově. V zápase plném faulů a nečistých soubojů ukázal rozhodčí 12 žlutých karet a kromě toho viděly bezmála tři stovky diváků fotbal mezi šestnáctkami s minimem gólových příležitostí.

Hosté od první minuty dobře napadali a svou rychlostí dělali jesenické defenzivě velké problémy. V 7. minutě trefili tyč a v 10. šli do vedení: brankář Vrána nepovedeným odkopem založil protiútok soupeři a Svatonský zpoza šestnáctky krásnou střelou rozhodl o výsledku.

Od té doby hráli hosté disciplinovaně, ze zabezpečené obrany a na rychlé protiútoky. Jeseník se nemohl prosadit ani kombinačně a už vůbec ne individuálními pokusy a často se uchyloval k nakopávaným balonům, s nimiž si frýdlantští zadáci i dobře vybíhající gólman poradili.

V prvním poločase mělo naše mužstvo největší šanci z přímého kopu z hranice šestnáctky, ale Karakasidisův pokus brankář Polach vykryl.

Po změně stran začal Jeseník aktivně, hned po pár vteřinách se před Kyselou otevřela cesta k bráně, ale přihrávkou na zablokovaného Navrátila se domácí o šanci připravili. Hosté druhý poločas bránili v hlubokém bloku a nadále hrozili z rychlých protiútoků a Jeseník kostrbatě hledal cestu ke střeleckým pokusům. V závěru Frýdlant takticky tahal čas a celková úroveň fotbalu byla velkým zklamáním, zvlášť poté, co se domácí diváci namlsali famózním vystoupením mužstva v předchozím utkání se Šumperkem. Tentokrát se to úplně nepovedlo.

V nastaveném čase zakončoval v závaru z úhlu Navrátil a míč poskočil na břevně, následno sérii rohových kopů frýdlantská obrana rovněž odvrátila. A to byl konec jesenickým nadějím.

Domácí ztrátu se pokusí tým napravit za týden výjezdem do Nového Jičína. Snad se tentokrát nebudeme vracet s prázdnou.

ZÁZNAM CELÉHO UTKÁNÍ: tvcom.cz Jeseník – Frýdlant.

FOTOGALERIE

Branky: 10 Svatonský.

FK Jeseník: M. Vrána – V. Novák, J. Karakasidis, D. Macura, J. Vavrač – P. Kysela (77. M. Hanzlík), J. Minka, B. Mlynář, P. Plhák (62. Furik) – L. Woitek, A. Bříza (46. P. Navrátil)
1. BFK Frýdlant nad Ostravicí: J. Polach – D. Hutník, Š. Křiva, J. Hrdlička, M. Šrámek, M. Střižík – M. Šigut (88. V. Jandek), O. Dvořák, D. Vojvodík (65. P. Němec) – L. Myšinský (82. D. Marek), J. Svatonský.
ŽK: 30. A. Bříza, 33. J. Minka, 47. D. Macura, 87. V. Novák, 88. P. Navrátil, 90. J. Karakasidis, 90. M. Hanzlík – 23. J. Hrdlička, 63. O. Dvořák, 80. Š. Křiva, 82. M. Střižík, 90. V. Jandek.
Počet diváků: 280.
Rozhodčí: Kotala Filip – Šafrán Daniel, Šamárek Jan.