Zábřeh – Jeseník 2 : 2 (penalty 2:3)

Ve čtvrtém a zároveň prvním venkovním utkání krajského přeboru starších žáků jsme zavítali na půdu Zábřehu. Chyběl nám zraněný kapitán Tulis, ale pomohli nám dva hráči z dorostu, a to Marek a Sekanina, který převzal kapitánskou pásku.

Do zápasu jsme nevstoupili dobře a okamžitě od úvodního hvizdu jsme se jen bránili. V 9. minutě přišel trest v podobě inkasované branky. Útočník domácích předběhl Kmínka a zakončil přesně na zadní tyč. Po chvíli mohl vyrovnat Sekanina, ale jeho střela po přímém kopu mířila nad bránu. Domácí poté hrozili z brejků, ale žádný z nich neproměnili. Několikrát nás zachránil skvěle chytající Malysa, branková konstrukce nebo nepřesnost soupeře v zakončení. Ve 29. minutě se míč po několika odrazech dostal k Planému, který najednou šel sám na bránu a zakončil snadno k pravé tyči. Do kabin se šlo za stavu 1:1, což byl veliký úspěch po výkonu v první půli.

Po důrazném projevu trenéra se hráči trošku vzpamatovali a konečně začali hrát. První šanci měl Marek, po individuální akci však pálil nad. Kmínkovu tvrdou střelu vyrazil dobře chytající gólman, který zlikvidoval i Latzelův pokus skokem do protipohybu. Domácí však nezůstali pozadu a opět trefili břevno. V 52. minutě jsme se dostali do vedení. Vajda nakopl míč dopředu na Latzela, který překvapil brankáře domácích, poté co naznačil centr, ale místo toho volil střelu. Hned o tři minuty později bylo vyrovnáno, když se po kolmé přihrávce za obranu dostal do šance jeden z hráčů Zábřehu a přehodil vyběhnutého Malysu. Po základní hrací době byl výsledek remízový, a tak se podle nového pravidla musely kopat penalty.

1. série: Bouchal s přehledem proměnil. Malysa si připsal úspěšný zákrok.

2. série: Vajda těsně přestřelil. Domácí srovnali.

3. série: Kmínkova střela míjí pravou tyč. Hráč Zábřehu netrefil branku. Stav zůstává 1:1.

4. série: Sekanina vysoko přestřelil. Domácí šli do vedení po krásné střele do pravé šibenice.

5. série: Sroka pálil přesně k levé tyči. Malysa likvidoval další penaltu krásným zákrokem.

6. Série: Latzel nás poslal do vedení. Malysa poslední penaltu chytil a zajistil nám tak druhý bod ze zápasu.

Hodnocení trenéra Malysy:  „První poločas byl z naší strany bez pohybu, nasazení, naštěstí pro nás domácí neproměnili svoje šance. Druhá půle byla z naší strany o něco lepší, zlepšili jsme pohyb a zvýšili důraz. Penalty už byly vabank a díky brankáři máme nakonec bodík navíc.“

O víkendu máme volno, a tak další zápas sehrajeme až 17.9. na domácím hřišti proti Slavonínu.

Sestava: Malysa – Vajda, Sroka, Kmínek, Sekanina – Bartoš, Marek, Korytář, Latzel – Bouchal, Planý. Střídali: Kopecký, Dostál, Plšek, Sedlák. Střelci: Planý, Latzel.