Nový Jičín – Jeseník 2 : 2

Po dvou porážkách dokázalo naše oslabené mužstvo znovu bodovat při remíze v Novém Jičíně. Nerozhodný byl nejen výsledek, ale i stav vyloučených – na každé straně po jednom.

Byl to typický divizní zápas, spousta osobních soubojů, spousta naběhaných kilometrů bez balonu, minimum střel a gólových šancí. Jeseník více držel míč a byl aktivnější, domácí mužstvo si ovšem před Vránou připravilo mnohem nebezpečnější situace. A už ve 3.minutě Nový Jičín vedl, když rohový kop rozehraný na bližší tyč lehce tečoval Minka a balon skončil v síti.

Jeseník bez Pastuchy, Nováka, Plháka, Furika a Daniela přijel do Nového Jičína odčinit domácí nezdar s Frýdlantem a i v oslabené sestavě se pokusit získat zase nějaký ten bod. Okolnosti si vyžádaly Martina Hanzlíka nezvykle na pravém kraji obrany, na lavičce pak měl trenér k dispozici jen Keltnera, Petra Glace (z pracovních důvodů netrénuje) a nedoléčeného hrajícího asistenta Tomáše Glace. Do hry nakonec zasáhl jen prvně jmenovaný.

Novojičínské fotbalisty po odvolání trenéra Trávníka vedl sportovní ředitel klubu Alois Holub. Jeho tým měl v prvním poločase více nebezpečných situací. Ve 21. minutě střela z hranice šestnáctky jen těsně minula tyč a největší šanci domácím zmařil těsně před přestávkou Vrána, který včasným vyběhnutím zlikvidoval tutovku novojičínského útočníka.

Druhý poločas začal velkým jesenickým obratem: Kysela krásným pasem za obranu poslal do šance Navrátila, toho stáhl zezadu rukama k zemi Malina a rozhodčí trestal: červená karta pro domácího stopera a penalta, kterou suverénně proměnil právě Navrátil. Nejlepší střelec krajského přeboru tak v šestém kole ukončil svůj divizní gólový půst. O čtyři minuty později odcentroval Vavrač od levé lajny, Kysela přeskočil obránce a hlavou dostal hosty do vedení.

Zakřiknutí domácí se v další fázi zápasu nemohli vymanit z jesenického náporu a hosté měli utkání pod kontrolou. Všechno změnila 63. minuta – Minka byl důrazně napadán, ztratil míč a Juříček svůj samostatný průnik před branku zakončil přesně. V 76. minutě se navíc vyrovnaly i síly na hřišti, když si Mlynář tvrdým faulem vykoledoval druhou žlutou kartu.

Ve velkém vedru oběma týmům rychle došly síly a závěr utkání se odehrál mezi šestnáctkami. V 89. minutě se gólman Vrána při vybíhání srazil s protihráčem a zápas dochytal s podezřením na zlomený nos.

Jeseník veze bod z Nového Jičína a uprostřed následujícího pracovního týdne nás čeká výjezd až ke slovenským hranicím do Velkých Karlovic.

Záznam celého utkání na tvcom.cz: FK NOVÝ JIČÍN – FK JESENÍK

Branky: 4. J. Minka (vl.) , 63. J. Juříček – 50. P. Navrátil (p.) , 53.P. Kysela.

FK Nový Jičín: F. Klepek – F. Kiss, F. Nippert, M. Švec, O. Malina – J. Opatřil, J. Juříček, L. Uhlíř (77. M. Hrubý) – J. Smolarčík (59. T. Pokorný) , P. Macíček (87.M. Fertál) , R. Lokša.
FK Jeseník: M. Vrána – M. Hanzlík, J. Karakasidis, D. Macura, J. Vavrač – P. Kysela, B. Mlynář, J. Minka, L. Woitek – P. Navrátil, A. Bříza (85. V. Keltner).
ŽK: 42. J. Opatřil , 81. F. Nippert , 82. R. Lokša , 86. F. Kiss – 31. B. Mlynář , 55. D. Macura .
ČK: 49. O. Malina – 76. B. Mlynář.
Počet diváků: 110.
Rozhodčí: Bernatík Tomáš – Gloser Jan, Liška Petr.