Jeseník – Slavonín 1 : 4

Po desetidenní pauze jsme měli na programu další zápas, když jsme na domácí půdě přivítali Slavonín. Do sestavy se vrátil Tulis a pomohli nám také Dostál, Sekanina a Marek, tedy hráči ročníku 2002, kteří jinak patří do kádru dorostu. Chyběl však nemocný Kmínek.

FOTOGALERIE

Zápas jsme začali špatně a hned na začátku jsme mohli prohrávat, ale šanci hostů zlikvidoval skvělým zákrokem Vajda. V 10. minutě však přišel první gól zápasu. Sroka smolně podklouzl v souboji ve vápně a útočník s přehledem zakončil kolem Vajdy. První půle se nám vůbec nepovedla. U všeho jsme byli pozdě, nedokázali jsme podržet balón a ani si přesně přihrát, a tak soupeř přidal další gól. Po rohovém kopu předskočil Tulise jeden z hráčů Slavonína a zvyšoval na poločasových 0:2.

Do druhého poločasu jsme vstoupili v úplně jiném rozestavení. Začali jsme získávat převahu a přicházely i šance. Tulis pálil z voleje přímo na gólmana, stejný hráč o chvíli později špičkou tečoval přihrávku Latzela jen těsně vedle pravé tyče. Poté se Kopecký u lajny zbavil protihráče, nacentroval přesně na Bartoše, který však branku netrefil. V 51. minutě jsme konečně snížili. Latzel se dostal do pokutového území a zakončil přesně na zadní tyč. Po snížení jsme ještě více otevřeli obranu, a to se nám stalo osudným, když v 60. minutě Srokovu malou domů vystihl soupeř a vstřelil třetí gól Slavonína. Po chvíli jsme mohli přidat gól i my, když brankář pouze zblokoval Latzelovu střelu, ale na čáře ještě zachránil svůj tým. Poté pálil Marek těsně nad a opět trestal soupeř: Malysovi, který nahradil Vajdu, vypadl centr a hosté vstřelili poslední branku zápasu. Malysa v bráně ještě zlikvidoval dvě velké šance na konci utkání. Zápas tak skončil 1:4 z našeho pohledu.

Hodnocení trenéra Malysy: „Po prvním poločase jsem byl hodně zklamaný, protože jsme si před zápasem řekli, co budeme hrát a předvedli jsme katastrofální výkon. Jenom díky Vajdovi v brance jsme prohrávali jen 0:2. Druhý poločas jsme předvedli pravý opak prvního poločasu a kdybychom proměnili vyložené šance, tak jsme asi zápas vyhráli, bohužel v největším tlaku jsme udělali dvě chyby a prohráli. Musíme se poučit z chyb a v příštím zápase hrát zodpovědně od první minuty.“

Další zápas nás čeká už ve středu opět na domácí půdě proti Novým Sadům.

FOTOGALERIE

Sestava: Vajda – Dostál, Sroka, Latzel, Sekanina – Švajda, Tulis, Plšek, Kopecký – Bouchal, Planý.

Sestava pro druhý poločas: Vajda – Dostál, Sroka, Sekanina, Švajda – Kopecký, Marek, Bouchal, Planý – Latzel, Tulis. Střídali: Plšek, Sedlák, Dostál, Bartoš, Malysa. Střelec: Latzel.