Mohelnice – Jeseník 6 : 3

V sedmém utkání krajského přeboru starších žáků nás čekalo teprve podruhé venkovní prostředí, a to na půdě Mohelnice, která je v tabulce na prvním místě. Chyběl nám z obvyklé sestavy Bouchal, který má problémy s krkem, a také Matěj Dostál, který ukončil angažmá v Jeseníku a přestoupil do České Vsi.

Hned v úvodu nás soupeř zamkl na vlastní polovinu a jen jsme běhali bez balónu. Domácí si začali vytvářet šance a v desáté minutě šli do vedení, když se prosadil Brulík. Po první obdržené brance jsme se trochu zvedli a dostávali se i na polovinu soupeře, ale žádnou vyloženou šanci jsme si nevypracovali. Ve 24. minutě to bylo už o dva góly, když  kapitán domácích Pospíšil zakončoval do prázdné branky. Ve 26. minutě Sroka nakopl balón do vápna, kde ho zpracoval Švajda pro Tulise, který se prosadil střelou na zadní tyč. Hned po minutě to však bylo znovu o dva góly, když skóroval opět Pospíšil po rohovém kopu. Ve 29. minutě vysunul Marek skvělým míčem za obranu Bartoše, jehož srazil k zemi soupeř a rozhodčí správně nařídil pokutový kop, který proměnil Tulis. V prvním poločase už se víc nestalo a do kabin se tak šlo za stavu 3:2 pro Mohelnici.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s cílem vyrovnat, případně otočit vývoj utkání. V 42. minutě však skórovali domácí: po protiútoku po naší levé straně dal čtvrtý gól Václavík. Stejný hráč se prosadil i v 54. minutě, když při střele trefil zároveň s balónem i brankáře Vajdu, kterého kvůli zranění musel vystřídat Malysa. Vajda bohužel vynechá i příští středeční utkání proti Lošticím. V 59. minutě se o snížení na 3:5 po slabé střele a chybě gólmana postaral Tulis a zkompletoval tak svůj hattrick. O chvíli později měl velkou šanci Planý, kterého však vychytal brankář Šolc. V 65. minutě se o poslední branku utkání postaral domácí Kubíček. Mohelnice si výhrou 6:3 upevnila první pozici v tabulce.

Hodnocení trenéra Jana Malysy: „V Mohelnici nás čekal kvalitní soupeř, což se potvrdilo. Soupeř nás přehrával, byl fotbalovější, rychlejší a důraznější, takže prohra o tři branky je vlastně slušný výsledek. Těší mě, že jsme dokázali dát tři góly, ale mrzí mě, že děláme zbytečné chyby a inkasujeme laciné branky.“

Další utkání sehrajeme ve středu 28. září na státní svátek v Lošticích.

Sestava: Vajda – Dostál, Sroka, Latzel, Kmínek – Marek, Tulis, Bartoš – Kopecký, Planý – Švajda. Střídali: Plšek, Sedlák, Malysa. Střelci: Tulis 3.