V sobotu s Přerovem

Pochyby o kvalitě jesenických výkonů v divizi, kdy jsme na začátku září měli ze tří kol jediný bod, vzápětí rozptýlily dvě veledůležitá vítězství. Nálada v mužstvu i v klubu se rázem otočila, stejně tak vyletělo sebevědomí, a to vše bude chtít Jeseník zúročit v dalším domácím utkání.

Do Jeseníku přijede Viktorie Přerov. Je to sice pátý celek aktuální tabulky, ale má jen tříbodový náskok na desátý Jeseník. Navíc už jsme se několikrát přesvědčili, že v divizi jsou takzvané papírové předpoklady opravdu jen cárem papíru.

Trenér Petr Ševčík řeší složitý rébus na pravém kraji obrany. Dorostenec Jiří Mráz, který na tomto postu obstál v posledních dvou zápasech, má problémy s kolenem a určitě nenastoupí. Tradiční krajní bek Vladimír Novák je na dovolené. Do úvahy přicházejí Martin Hanzlík či Václav Keltner. „V obranné činnosti by určitě obstáli, ale nepatří mezi rychlostní typy hráčů, kteří by podpořili ofenzivu rychlou křídelní hrou. Zvažujeme i variantu stažení některého z útočníků Kysely či Furika. Ti ale nemají na tomto postu žádné zkušenosti. Rozhodnu se po pátečním tréninku,“ poodhalil trenér Ševčík úvahy o sestavě. Podle jeho vyjádření je v mužstvu po posledních zápasech pozitivní uvolněná nálada, mužstvo je sebevědomé a věří si.

O soupeři

Před dvěma týdny jsme hostili zástupce Přerovska z Kozlovic, které jsou prakticky předměstím Přerova. Tuto sobotu přijede další tým z této lokality, tentokrát přímo z města Přerova. Fotbal v tomto městě má dlouhou a bohatou historii, kterou zdobí především účast v druhé nejvyšší soutěži v letech 1996 až 1999. S Přerovem jsme se v minulosti utkávali i v krajském přeboru. V roce 2011 Viktorka postoupila do divize, kde postupně obsazovala 12. místo, 2. místo, 12. místo, 11. místo a v minulé sezoně 10. místo. V této sezoně je Přerov prozatím pátý, ale v posledních třech kolech získal jediný bod a v posledních dvou zápasech vyšel střelecky naprázdno. Na podzim 2014 pomáhal Přerovu v divizi i jesenický odchovanec Tomáš Kazár.

UTKÁNÍ FK JESENÍK – 1. FC VIKTORIE PŘEROV SE HRAJE V SOBOTU 1.10.2016 od 15:00