Jeseník – Přerov 1 : 0

Třetí vítězství v řadě katapultuje Jeseník do horní poloviny divizní tabulky. Tři body proti Přerovu byly vydřené a tvrdě vybojované.

FOTOGALERIE

Trenér Ševčík postavil na pravý kraj obrany Martina Furika, který na nezvyklém postu nezklamal a odehrál dobrý zápas. Zbytek týmu tvořila osvědčená sestava z posledních kol a výtečnou jesenickou formu odskákal další silný soupeř.

Vyrovnaný první poločas přinesl už ve své 3. minutě obrovskou šanci domácích, když se po Minkově rohovém kopu dostal k zakončení Karakasidis, ale branku minul. Hosté častěji drželi míč, ale Jeseničtí dobrým pohybem nenechávali soupeři prostor a čas na konstruktivní rozehrávku. Přerov se tak dostával k zakončení jen zřídka, nejnebezpečnější střela šla zpoza šestnáctky po zemi těsně vedle tyče. Domácí hráli více zezadu s rychlým přechodem do protiútoku. Po jednom z nich se řítil na bránu Bříza, ale stíhající obránce mu nenechal klid na přesnější zakončení. Gólové radosti jsme se tak dočkali až ve 38. minutě: Minka uvolnil Kyselu, který parádní střelou k tyči rozjásal tři stovky diváků.

Druhý poločas – to bylo velké jesenické trápení. Hosté měli územní převahu a největší šanci na vyrovnání pohřbili v 50. minutě po rohovém kopu. Domácím hráčům scházela lehkost v pohybu a na některých byl znát velký úbytek fyzických sil (Bříza, Navrátil a Woitek hráli pátý zápas během jedenácti dnů). Jeseník se tak do posledních minut bránil přerovskému náporu, ale zároveň mohl z brejků pojistit vítězství. Nejblíže k tomu byli opět Karakasidis, ale těsně minul. Dramatický závěr přinesl i hodně emocí a nervy na uzdě neudržel přerovský kapitán Václavíček, který během tří minut uviděl dvě žluté karty, obě za strčení do protihráče v přerušené hře.

FOTOGALERIE

Branky: 38. Kysela

FK Jeseník: M. Vrána – M. Furik, B. Mlynář, D. Macura, J. Vavrač – P. Navrátil (77. M. Hanzlík), J. Minka, J. Karakasidis, L. Woitek (92. J. Daniel) – P. Kysela, A. Bříza (84. V. Keltner)
1. FC Viktorie Přerov: M. Švec – P. Bogdaň, J. Bubeník, O. Václavíček – R. Bala, J. Kryšpín, M. Zimčík, M. Koller – T. Blažkovský (69. J. Kovář) , O. Havlíček (63. J. Hrabovský) -R. Kopecký.
ŽK: 22. P. Kysela , 45. J. Minka , 91. M. Vrána , 92. L. Woitek – 51. P. Bogdaň , 88. O. Václavíček.
ČK: 91. O. Václavíček.
Počet diváků: 295.
Rozhodčí: Kaloč Radim – Mankovecký Tomáš, Šafrán Daniel.