Jeseník – Přerov B 2 : 1

V dalším utkání krajského přeboru starších žáků jsme se po dvou zápasech venku představili opět na domácí půdě proti Přerovu B, který byl v tabulce na třetím místě.

FOTOGALERIE

Od úvodu zápasu jsme byli lepším týmem, měli jsme balón na svých kopačkách a začali si vytvářet šance. V 6. minutě Planý ve skluzu jen těsně nedosáhl na Latzelův centr. Hosté si v úvodu zápasu skoro nic nevytvořili a prakticky se pouze bránili. Další šanci měl Tulis, ale hlavičkoval těsně vedle levé tyče. Stejný hráč o chvíli později našel Planého, který se položil do hlavičky, ale gólman šanci zlikvidoval. Z následné dorážky pálil Latzel mimo bránu. Ve 22. minutě se poprvé měnilo skóre, když Bouchal zprava pronikl do pokutového území, předložil míč Latzelovi, který zakončil pod břevno. Ve 28. minutě Planý vyhrál hlavičkový souboj pro Švajdu, ten skvělým pasem poslal do šance Tulise, který přehodil vyběhnuvšího gólmana hostí. Jedinou vyloženou šanci si Přerov připravil ve 30. minutě, když hostující útočník zakončoval do protipohybu bezmocného Vajdy. Do kabin se šlo za stavu 2:1.

Ve druhém poločase se přestal hrát koukatelný fotbal. Zalezli jsme na vlastní polovinu, obránci pouze odkopávali balóny pryč, útočníci nedokázali podržet míč a hosté se tak dostali více do hry. Nevytvořili si však žádnou vážnější šanci. Náš třetí gól mohl přidat Latzel, jenže z nadějné pozice trefil připraveného brankáře. Ve druhé půli tak žádný gól napadl a pohlídali jsme si naše páté vítězství v sezoně. V tabulce jsme se poprvé posunuli do horní poloviny tabulky, a to na sedmé místo.

Hodnocení trenéra Malysy: „První poločas jsme hráli podle mých představ, aktivně, vycházela nám kombinace a měli jsme řadu šancí. Předvedli jsme zatím nejlepší výkon, bohužel ve druhém poločase jsme na ten první výkonem nenavázali. Výhru jsme ubránili a to mě těší.“

Další zápas hrajeme v neděli 9.10. ve Štemberku, který je na 13. místě tabulky.

FOTOGALERIE

Sestava: Vajda – Dostál, Sroka, Sekanina, Kmínek – Bouchal, Marek, Švajda, Planý – Latzel, Tulis. Střídali: Plšek, Sedlák, Malysa. Střelci: Latzel, Tulis.