Petrovice – Jeseník 2 : 0

Po třech vítězstvích Jeseník nebodoval v Petrovicích. Na těžkém promáčeném terénu hosté spíš jen bojovali, než hráli fotbal. A zaslouženě prohráli.

FOTOGALERIE

Daleká cesta, zima a sychravo, měkké a hrbolaté hřiště s vysokou trávou, špatný výkon a tomu odpovídající výsledek. Takto lze v kostce shrnout náš sobotní zájezd do Petrovic u Karviné.

Domácí tým měl v prvním poločase územní převahu a také gólové šance. Po půlhodině hry dokonce vstřelili branku, ale předcházel jí naštěstí ofsajd. Jeseník čelil mnoha standardním situacím, které byly před Vránovou brankou nebezpečné. Náš gólman se vyznamenal zejména na konci poločasu, kdy výborným zákrokem vyrazil přímý volný kop směřující do branky.

Jestliže v první půli byli domácí jasně lepší, po změně stran se hra vyrovnala a přišly konečně na řadu i jesenické útočné manévry. Nejblíže ke vstřelení gólu jsme byli po Navrátilově průniku ze strany a jeho střele, kterou na bližší tyči brankář vyrazil a se štěstím si poradil i s následnou dorážkou. Jak by se mohl zápas vyvíjet, kdyby tohle dopadlo… ? Pak se ještě do dobré příležitosti řítil Bříza, ale zakončení mu nesedlo.

Oba góly inkasoval Jeseník z petrovického pravého křídla a oba byly připsány D. Klimasovi. V 63. minutě úplně volný Puškáč centroval ke vzdálenější tyči, kde byl Klimas o krok dřív a zblízka otevřel skóre. Pojistku přidali domácí v 78. minutě, kdy střelu z úhlu sice Vrána zblokoval na břevno, ale dobíhající Klimas hlavou vrátil míč do prázdné brány.

Jeseník s výsledkem nedokázal nic udělat a navíc v 81. minutě přišel o stopera Mlynáře, který zastavil soupeře faulem v gólové šanci a uviděl na přímo červenou kartu. Bude mužstvu chybět minimálně v příštím utkání s Valašským Meziříčím.

Záznam celého utkání na tvcom.cz: TJ Lokomotiva Petrovice – FK Jeseník, 8.10.2016

FOTOGALERIE

Branky: 63. D. Klimas , 78. D. Klimas.

TJ Lokomotiva Petrovice: R. Mrozek – J. Hoffmann, A. Leibl, T. Bajzath, P. Moskál, M. Puškáč (84.F. Kondziolka) , D. Gill – P. Škuta, D. Klimas, J. Paduch (70. P. Miko) – J. Lukan (84. L. Alman).

FK Jeseník: M. Vrána – M. Furik, B. Mlynář, D. Macura, J. Vavrač (73. V. Novák) – P. Navrátil, J. Minka, J. Karakasidis, L. Woitek – P. Kysela, A. Bříza (84. M. Hanzlík)
ŽK: 13. J. Paduch – 38. B. Mlynář , 45. A. Bříza , 77. J. Minka.
ČK: 81. B. Mlynář .
Počet diváků: 105.
Rozhodčí: Lysák Václav – Šištík Petr, Galásek Michal.