V sobotu do Hranic

Na podVýsledek obrázku pro Sk hranice logozim nás čekají už jen dva výjezdy a v obou případech k soupeřům, kteří patří mezi to nejlepší v divizi. Tuto sobotu hrajeme v Hranicích.

Je tady další velký problém – po Patrikovi Plhákovi dohrál podzimní sezonu také David Macura. Přetrvávající problémy s kolenem u něj vygradovaly po zápase s Valmezem a příští týden se rozhodne, zda jeden z klíčových hráčů Ševčíkovy party bude muset absolvovat operační zákrok. V posledních čtyřech zápasech podzimní sezony už ho neuvidíme a to je obrovská ztráta. „Samozřejmě David patří mezi nejdůležitější hráče mužstva, takže je to velká komplikace,“ uvedl trenér Petr Ševčík. Naštěstí už vypršel trest po vyloučení Broňovi Mlynářovi, takže se logicky nabízí stoperská dvojice Mlynář – Keltner. Druhý jmenovaný odehrál solidně poslední utkání s Valašským Meziříčím a při Macurově zranění je první volbou do středu obrany. „V Hranicích nás čeká těžké utkání. Soupeř hraje podruhé doma, navíc v minulém kole prohrál, takže to budou chtít odčinit. Pro nás bude bodový zisk velkým úspěchem,“ dodal k sobotnímu duelu trenér.

O soupeři

Hranice patří mezi týmy, které sbírají víc bodů venku než na domácím hřišti. To by nám možná mohlo hrát do karet, ale je to jen teorie, protože totéž platilo před dvěma týdny o Petrovicích a víme, jak to nakonec dopadlo. Každopádně z posledních tří zápasů na vlastním stadionu mají hraničtí fotbalisté jediný bod za remízu s Rýmařovem 4:4. Poté prohráli doma s Petrovicemi vysoko 1:5 a před týdnem přišla již zmiňovaná další porážka s Novými Sady 0:1. Mezitím ovšem dokázaly Hranice přivézt bodový zisk z Valašského Meziříčí, které připravily o neporazitelnost po výsledku 1:2.

Fotbal v Hranicích má bohatou historii, a to nejen díky našemu sobotnímu soupeři SK Hranice, ale také zásluhou vojenského klubu Dukla, kterým prošla celá řada kvalitních hráčů. Úroveň v obou klubech dosáhla vrcholu na konci minulého století, kdy se SK Hranice i Dukla střetávaly v moravskoslezské fotbalové lize. Dva týmy ze sotva dvaceti
tisícového města ve třetí nejvyšší soutěži, to je hodně velká rarita. Nicméně po roce 2000 se situace začala měnit, úpadek armádního klubu posílil dominantní postavení SK ve městě, ale v roce 2007 se ani jim nevyhnul sestup ze třetí ligy a na dvě sezony spadli dokonce až do krajského přeboru. V posledních čtyřech sezonách hrají Hranice opět v divizi s tímto umístěním: 2013 – 4. místo, 2014 – 13. místo, 2015 – 5. místo a 2016 – 10. místo.

Utkání SK HRANICE – FK JESENÍK se hraje v sobotu 22.10.2016 od 14:30 hodin.