Oceněni Nistler a Vyvážil

Krajský fotbalový svaz uspořádal na konci listopadu již druhý ročník galavečera věnovaného fotbalovému hnutí v Olomouckém kraji. Dlouholetí členové FK Jeseník Rüdiger Nistler a Vladislav Vyvážil převzali ocenění za celoživotní práci ve prospěch rozvoje fotbalu.
Součástí programu bylo, stejně jako před rokem, ocenění padesáti osobností, „dělníků fotbalu“ z našeho kraje. Každý okres mohl nominovat deset kandidátů, kteří se zasloužili o rozvoj fotbalu ve svých obcích a většinu života zasvětili dobrovolné práci ve fotbalových oddílech či v okresních komisích. Z okresu Jeseník byli navrženi Pavel Michálek (SK Řetězárna), Petr Ševčík (FC Tatran Touax Supíkovice), Vlastimil Hajzera (Sk Lipová-lázně), Zdeněk Lučan (FK Stomix Žulová), Vladislav Vyvážil (FK Jeseník), Petr Marek (FC Tatran Touax Supíkovice), Rüdiger Nistler (FK Jeseník), Martin Distler (TJ Sokol Stará Červená Voda), Josef Bartoš (SK Vápenná) a Zdeněk Ondruška (FK Mikulovice). Bohužel posledně jmenovaný už si pro ocenění za celoživotní práci pro fotbal nestihl přijít. Pohřeb Zdeňka Ondrušky se konal ve stejný den jako olomoucký galavečer.
Hlavním bodem programu byl adventní koncert moderovaný Jiřím Kubíčkem, který vedle své fotbalové tváře ukázal i tu druhou, muzikantskou a jako velký fanoušek vážné hudby se podílel na kompozici celého večera. O spojení fotbalu s hudbou se zasadili umělci Moravského divadla v Olomouci. Závěr programu pak obstaral koncert Jaroslava Wykrenta s kapelou In Blue.