Ohlédnutí za podzimem: dorost U-19 a U-17

Fotbaloví dorostenci FK Jeseník v moravskoslezské divizi přezimují na vynikajícím druhém místě. Za vedoucími Hranicemi ovšem zaostávají o propastných dvanáct bodů.


Starší dorost jesenického klubu vstoupil do nové sezony pod novým trenérem Vladislavem Vyvážilem, který se přesunul z mladšího dorostu. A od začátku soutěže tento tým vykazoval mnohem vyšší ambice, než v předchozích letech, kdy jesenická „devatenáctka“ zpravidla bojovala ve spodních patrech divizní tabulky.
Na úvodní nesmírně cennou výhru v Havířově 3:2 navázalo mužstvo sérií sedmi zápasů, v nichž inkasovalo jediný gól (výhra 4:1 nad Frenštátem) a body ztratilo pouze bezbrankovou remízou ve Vsetíně. Závěr podzimu už tak úspěšný nebyl. Kádr poznamenala citelná zranění i výpadek formy některých opor. Na divokou remízu 4:4 v Čechovicích navázali jeseničtí dorostenci první porážkou v sezoně 1:2 doma od Valašského Meziříčí. A následně nezvládli ani klíčový zápas podzimu s vedoucím týmem soutěže Hranicemi (prohra na jejich hřišti 0:2). Důležité domácí utkání s dalším favoritem divize Krnovem sice dopadl vítězně 2:1, ale závěr podzimu znovu nevyšel úplně podle očekávání a po cenné remíze v Novém Jičíně přišlo hořké loučení v domácí předehrávce se Vsetínem (0:3).
Celkový dojem z podzimní sezony je velmi dobrý a tak kvalitní dorostenecký tým v Jeseníku už hodně dlouho nebyl.

Mladší dorostenci kategorie U-17 se v divizi trápili, ale v závěru podzimu už jejich hra vykazovala známky výrazného zlepšení. Ostatně to se také očekávalo před startem soutěže, do níž vstupoval úplně nový tým s řadou hráčů spadajících věkem do kategorie starších žáků. Svěřenci trenérů Petra Bašného a Karla Cundrly dosáhli tří domácích vítězství (s Frenštátem 2:1, s Krnovem 2:0 a se Vsetínem 3:2) a kromě toho přivezli remízu z Čechovic 3:3, když v poločase vedli 3:0. S deseti získanými body přezimuje mladší dorost na předposledním třináctém místě tabulky.