Co je nového

Rychlý přehled novinek v FK Jeseník.

Od 1.1.2017 dochází ke změně na pozici sekretáře klubu, když Aleše Salvu nahrazuje Jan Malysa. 

Nový sekretář bude částečně vypomáhat také jako pomocný správce hlavnímu správci areálu Michalovi Planému. Kontakt na sekretáře pro kluby, naše členy či partnery klubu zůstává v platnosti: tel. 731 522 326, e-mail: fotbaljesenik@seznam.cz. Aleš Salva působil na postu sekretáře klubu od roku 2008. FK Jeseník mu tímto děkuje za dlouholetou odvedenou práci a přeje hodně štěstí a úspěchů v dalším osobním i profesním životě.

Mezi svátky se naši mladší žáci zúčastnili Vánočního halového turnaje v Šumperku pro ročníky 2004. Jeseník postavil do turnaje dva týmy, které skončily na čtvrtém a sedmém místě. O den dříve se rovněž v Šumperku konal halový turnaj také pro mladší přípravky. Naši benjamínci v něm obsadili deváté místo.

Těsně po vánocích se na našem stadionu odehrál tradiční Bečka cup, turnaj v malé kopané za účasti bývalých i současných hráčů i příznivců jesenického fotbalu. V konkurenci šesti týmů se vítězem stalo mužstvo Pumpalumpa, jehož kádr tvořili převážně hráči současného týmu Jeseníku.

Tradiční silvestrovské derby Žáci vs. Tatínci tentokrát ovlivnila nízká účast dospělých hráčů, kteří z různých důvodů (rodinné povinnosti, nemoci, předsilvestrovská kocovina atd.), nemohli nastoupit. Proto si mužstvo Tatínků „vypůjčilo“ posily z řad našich žáků hrajících v tdsc_0512éto sezoně žákovskou ligu za Šumperk. Ani citelné oslabení o dlouholeté opory, jmenovitě především pánové Cundrla, Zelinka či Dostál, nezabránilo Tatínkům ve velkolepém vítězství 7:5. V brance vítězného mužstva doslova čaroval Jan Malysa a v útoku řádila dvojice nezadržitelných snajprů Tulis starší a Planý nejstarší. Tak zase za rok.

Amatérská reprezentace České republiky, kterou zastupuje vítěz národní kvalifikace Olomoucký kraj, se na podzim probojovala do finálového turnaje Region´s cupu 2017. Ten se uskuteční v tureckém Istanbulu na začátku července a měl by se týkat i trojice našich hráčů Adama Břízy, Petra Navrátila a Lukáše Woitka. Do finále Region´s cupu 2017, což je oficiální mistrovství Evropy amatérů pod hlavičkou UEFA, se probojovaly týmy: Ingulee, Kirovograd Region (Ukrajina), Castilla y León (Španělsko), South Region (Rusko), Lisboa (Portugalsko), Istanbul (Turecko), Olomouc Region (Česká rep.), Munster/Connacht (Irsko) a Zagreb (Chrovatsko).