Jeseník – Rapotín 10 : 0

Jeseník odehrál první z pěti přípravných utkání zimního období. Šest týdnů před startem jarní části divize ukázalo mužstvo velký hlad po fotbale, na druhou stranu oslabený soupeř nenabídl příliš seriozní měřítko skutečné kvality našeho týmu.

FOTOGALERIE

Jiskra Rapotín přijela do Jeseníku bez čtyř hráčů základní sestavy a také bez brankáře. Po dohodě obou soupeřů se mezi rapotínské tyče postavil náš Michal Vrána, zatímco jesenickou bránu střežil dorostenec Jan Pastucha. Už v 6. minutě překonal Vránu jeho spoluhráč z jesenické defenzivy Macura, když zblízka doklepl do sítě Furikův centr. Byl to o chvíli později znovu Furik, kdo poslal krásný balon před branku, Navrátil byl v gólové šanci faulován a nařízenou penaltu sám proměnil. Po čtvrthodině už to bylo 3:0, když Minkovu ránu Vrána vyrazil, ale volný Bříza vrátil míč do sítě. Krásnou akci předvedli domácí ve 24. minutě: s velkou chutí hrající Furik hledal dlouhým pasem Břízu, ten chytře pustil míč do druhé vlny Navrátilovi a ten se opět prosadil – 4:0. Hosté byli naprosto neškodní a vůbec nedokázali zachytávat rychlé akce jesenického mužstva. A tak skóre do poločasu narostlo na propastných 8:0. Pátý gól dal Navrátil, který tak během pouhé půlhodiny zkompletoval svůj hattrick. Na 6:0 zvyšoval po brejku Woitek a na 7:0 z podobné situace Furik. Těsně před přestávkou se Navrátil zbavil kličkou i brankáře, ale v zakončení trefil jen tyč. Jenomže ani teď nedokázali rapotínští zadáci rychleji za reagovat: od tyčky se míč dostal k Břízovi, který nekompromisní dělovkou uzavřel poločasové skóre.

Do druhé půle udělal trenér Ševčík šest změn v sestavě a do zápasu se tak zapojili všichni hráči, kteří byli k dispozici. Ze současného kádru chyběl pouze gólman Pastucha st. a kvůli lehčímu zranění Karakasidis. V 58. minutě Plhák našel centrem Mlynářovu hlavu a bylo to 9:0. No a desátý gól zařídil Kysela po rychlé akci, kterou z hloubi vlastního pole založil Hanzlík a jubilejnímu střelci přihrával Navrátil.

Až v poslední desetiminutovce si také Rapotín připravil zajímavé situace. V největší šanci se vyznamenal brankář Pastucha, který zlikvidoval samostatný nájezd soupeře.

Jeseník ukázal radost ze hry a za dva týdny ho prověří další protivník z krajského přeboru SK Zábřeh. Ještě předtím absolvuje tým společné soustředění v jesenických lázních.

FOTOGALERIE

Branky: Navrátil 3, Bříza 2, Macura, Woitek, Furik, Mlynář, Kysela.

Sestava: Pastucha ml. – Janíček (46. Mráz), Mlynář, Macura (46. Keltner), Vavrač (46. Novák) – Furik (46. Plhák), Minka (46. Hanzlík), Smrž, Woitek – Navrátil (46. Kysela), Bříza (65. Navrátil).