Jeseník – Krnov 3 : 0

Další konfrontace divizního Jeseníku se soupeřem z krajského přeboru dopadla v neděli dopoledne hladkým vítězstvím našeho týmu. Pohledný zápas měl svou kvalitu a domácí dva týdny před startem sezony prokázali slušnou formu.

FOTOGALERIE

Po prohře s Břidličnou se naše mužstvo ukázalo proti dalšímu účastníkovi moravskoslezského krajského přeboru. V sestavě už se objevili Karakasidis, Mráz a Janíček, na marodce ovšem stále zůstává Bříza a tentokrát chyběli také Navrátil s Vavračem.

Jeseník měl po celé utkání územní převahu, kterou ale nedokázal v první poločase gólově zužitkovat. V 9. minutě si na Minkův roh naběhl Kysela a hlavou poslal míč do břevna, před přestávkou pak měl velkou příležitost Furik, ale zakončil slabě. A další Kyselovu hlavičku brankář chytil.

V druhém poločase Jeseník pokračoval v aktivní hře, ale musel si dávat pozor na krnovské rychlé brejky. Skóre otevřel v 50. minutě Kysela, když usměrnil Hanzlíkův nákop. Autor gólové přihrávky Martin Hanzlík bohužel utkání nedohrál, když po střetu se soupeřem skončil na lékařském vyšetření s podezřením na otřes mozku. V 80. minutě Minka vyhrál osobní souboj, našel před brankou Mráze, který pohodlně zvýšil na 2:0. Gólovou lahůdku pak připravil zhruba stovce diváků Mlynář, který nádhernou střelou zpoza šestnáctky uzavřel skóre.

Jeseník má podle plánu zimní přípravy odehrát generálku na jaro příští sobotu proti Velkým Losinám (doma od 15:00). Náš soupeř už má ovšem příští víkend zahájit mistrovskou sezonu prvním jarním kolem krajského přeboru. Přípravný zápas v Jeseníku se tak bude hrát pouze za předpokladu, že soutěžní zápas Velkých Losin s HFK Olomouc B bude odložen. Rozhodne se v nejbližších dnech.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha (65. Vrána) – Novák (46. Janíček), Karakasidis, Macura, Keltner (75. T. Glac) – Furik, Minka, Hanzlík (59. Mlynář), Woitek (46. Mráz), Plhák (75. Řezníček) – Kysela. Branky: 50. Kysela, 80. Mráz, 83. Mlynář.