Jeseník – Opava B 2 : 1

Jarní sezona začala a do Jeseníku přijela opavská rezerva. Velmi respektovaný soupeř, který – na podzim snad jako jediný – si s námi během utkání dělal doslova co chtěl a remíza 1:1 z Opavy byla považována za malý zázrak. Jenže každý zápas je jiný, což odveta beze zbytku potvrdila.

Opavská juniorka – to je plejáda šikovných mladíků okolo sedmatřicetiletého ligového harcovníka Metelky. I v sobotním dopoledním utkání na jesenické „umělce“ měli hosté hru častěji pod kontrolou a snažili se diktovat tempo. Domácí hrozili díky aktivnímu napadání a bleskovým protiútokům. Ty jim vycházely hlavně během úvodní dvacetiminutovky: Ve 14. minutě se Lukáš Woitek probil k hranici pokutového území, šikovně prostrčil míč mezi dva obránce, kam si zaběhl Broňa Mlynář a přízemní střelou podél vybíhajícího brankáře otevřel skóre. Ve 20. minutě Jeseník znovu rychle vyrazil na zteč, druhá geniální Woitkova kolmice našla sprintujícího Furika, který sebevědomě zakončil na 2:0!

Hosté své šance zahazovali. Ještě za stavu 1:0 mohli vyrovnat, ale Pastucha včas vyběhl a střelu z úhlu zneškodnil. Další dvě nebezpečné rány během první půle minuly jesenické tyče. Přesný cil nenašla na druhé straně ani prudká Furikova střela. A Minkův pokus směřující do brány hostující obrana zblokovala na roh.

Zatímco první poločas se nesl ve znamení výborného fotbalu ve vysokém tempu, po změně stran se kvalita hry vytrousila a na hřišti vzplály velké emoce. Rozhodčí Koláček už v prvním poločase napomenul žlutou kartou Mlynáře a v 56. minutě tento akt zopakoval. Domácí čekalo dlouhé oslabení. Sudí vytáhl jedenáct žlutých karet a červená nakonec neminula ani hostující tým. Unikajícího Břízu atakoval Rychnovský a za zmaření zjevné brankové příležitosti byl přímo vyloučen. Od 81. minuty se síly na hřišti vyrovnaly. V té době už Jeseník hájil pouze jednobrankové vedení, když v 74. minutě snížil střídající Helebrand.

Domácí tým byl v závěru pod tlakem, vyloženou gólovou šanci si ale Opava nepřipravila a tak se Jeseník může radovat z důležitých tří bodů.

FOTOGALERIE

VIDEO – záznam utkání

Branky: 14. B. Mlynář, 20. M. Furik – 74. A. Helebrand.

ŽK: 33. M. Furik, 41. B. Mlynář, 42. D. Macura, 88. A. Bříza – 16. V. Berger, 79. A. Helebrand, 79. F. Metelka, 88. O. Večerek, 89. T. Gebauer.

ČK: 56. B. Mlynář – 81. D. Rychnovský.

FK Jeseník: J. Pastucha – V. Novák, J. Karakasidis, D. Macura, J. Vavrač (86. M. Janíček) – M. Furik, M. Hanzlík (71. P. Plhák), J. Minka, B. Mlynář, L. Woitek – P. Navrátil (58. A. Bříza).

SFC Opava B: D. Muczka – J. Farský, P. Mezera (64. P. Uvíra), D. Rychnovský – F. Metelka,V. Berger, P. Pavelka (46. T. Adamovský), O. Večerek, D. Fišer (72. A. Helebrand), P. Strnad – T. Gebauer.
Počet diváků: 230.
Rozhodčí: Koláček Josef – Koláček Jan, Kontoršikov Maxim.