Jeseník – Želatovice 3 : 1

Krajský přebor starších žáků byl zahájen již tento víkend. K prvnímu utkání jsme vyjížděli do Želatovic, kde nás nečekal snadný soupeř. Situaci před zápasem navíc zkomplikovaly některé ztráty opor kvůli nemocím či zraněním.

Na těžkém terénu se nedalo vůbec kombinovat, ale i přesto jsme do utkání vstoupili velmi dobře. Ve 4. minutě vymyslel Vajda skvělou průnikovou přihrávku a Planý si s nabídnutou šancí poradil. Domácí jen nakopávali dopředu a jejich šance ztroskotávaly na stoperské dvojici. Naši bránu ohrozili pouze nepříliš přesnými střelami z dálky. Ve 24. se po chybě obránce dostal k míči Tulis a zakončil na zadní tyč – 2:0. Do kabin jsme tedy odcházeli s dvoubrankovým náskokem.

Do druhé půle jsme nevstoupili nejlépe. Zalezli jsme na vlastní polovinu a hrozili pouze z brejků. Bouchalova akce skončila střelou mimo a Tulis pálil těsně nad. Želatovice se své branky dočkaly ve 47. minutě, když útočník domácích po samostatném úniku přeloboval Malysu. O několik minut později zahrál Marek, jenž hrál poprvé na stoperu, ve vápně rukou a rozhodčí nařídil penaltu. Exekutor mířil k pravé tyči, ale Malysa přečetl jeho úmysl a fantastickým zákrokem zlikvidoval největší šanci Želatovic na vyrovnání. Závěr zápasu jsme zahráli dobře především takticky a podařilo se přidat ještě jednu branku. V poslední minutě, po Vajdově nádherném centru „rabonou“ hlavičkoval Planý pouze do tyče, ale dobíhající Pudil překonal gólmana potřetí.

Po dobrém prvním poločase, ale špatném druhém jsme si do tabulky připsali tři důležité body. Příští týden máme volno, ale hned poté nás čeká těžký zápas v Němčicích.

Hodnocení trenéra Malysy: „Do prvního jarního mistrovského zápasu jsme na těžkém terénu vstoupili velmi dobře, brzy jsme dali branku a vytvořili si tlak. Byli jsme rychlejší a důraznější v soubojích. Druhá branka nám dodala klid. Bohužel druhá půle se nám už tolik nevyvedla, soupeř dal kontaktní branku a zatlačil na nás. K vyrovnání měl velmi blízko při penaltě, Malysa ji naštěstí chytil a v závěru jme přidali třetí branku. Klukům patří poděkování za velmi dobrý bojovný a hlavně kolektivní výkon.“

Sestava: Malysa – Sedlák, Dostál, Marek, Bartoš – Bouchal, Plšek, Kubánek, Tulis – Planý, Vajda. Střídali: Sroka, Pudil. Branky: Planý, Tulis, Pudil.