Co je nového

Město Jeseník na svém únorovém zasedání zastupitelstva rozhodlo o rozdělení dotací neziskovým organizacím a spolkům na jejich činnost pro rok 2017. Fotbalový klub Jeseník obdrží od města v letošním roce částku 318 000 Kč. Poskytnuté peníze lze použít pouze na účely spojené s činností mládežnických družstev, kterých má náš klub šest. Z této částky tak budou hrazeny cestovní náklady na dopravu k soutěžním utkáním, pořadatelské výlohy na domácích zápasech mládeže atd.

Před začátkem jarní části fotbalové sezony proběhlo v areálu fotbalového stadionu také několik investičních akcí. Klub na své náklady opravil kabinu mužstva mužů a s přispěním sponzorů renovoval podlahy v kabinách mládežnických družstev. Město Jeseník coby vlastník stadionu pak investoval do výměny oken ve velké tribuně, včetně klubovny, a do rekonstrukce toalet pro diváky.

Mužstvo mužů vstoupilo do jarní sezony již bez dvou dlouholetých hráčů. Jan Daniel a Petr Glac přestoupili do TJ Písečná, kde budou hrát na jaře I. B třídu. Společně s nimi přestupuje do Písečné také další jesenický hráč Aleš Dohnal, který ale již několik let v Jeseníku nehraje.

Do Písečné přechází pro jarní část sezony také další hráč našeho áčka Tomáš Glac, který byl více než rok bez fotbalu kvůli zranění kolena. U něj je předpoklad, že by se v létě vrátil do přípravy jesenického mužstva a do Písečné odchází na dohodu pouze na rozehrání během jara. I nadále se Tomáš Glac připravuje s mužstvem Jeseníku. Opačným směrem, a v podobném duchu dohody klubů, přichází z Písečné do Jeseníku Jaroslav Křivohlávek, který bude v jarní sezoně nastupovat za jesenický dorost U-19 v moravskoslezské divizi.

Na nedávné valné hromadě Krajského fotbalového svazu Olomouc byl zvolen nový výkonný výbor. Předsedou KFS se stal opět Stanislav Kaláb, okres Jeseník bude mít ve výboru zastoupení v osobě Milana Ráce ze Zlatých Hor. Valné hromady se za FK Jeseník účastnil místopředseda klubu Karel Zelinka.

Zítra (úterý 21.3.) od 15 hodin proběhne na našem stadionu modelový trénink mladší přípravky (5 – 8 let) určený pro všechny nově příchozí zájemce o fotbal z řad dětí. Kdo máte doma budoucího fotbalistu, určitě se přijďte podívat a vaše dítě se může rovnou zapojit do hry. Vítána jsou samozřejmě i děvčata!