Jeseník – D. Benešov 3 : 0

Jarní záchranářská mise pokračovala třetí epizodou proti Dolnímu Benešovu. Jeden z nejlepších výkonů našeho mužstva v této sezoně vedl k přesvědčivému vítězství.

FOTOGALERIE

Jeseníku se nepovedlo utkání v Šumperku a přišly změny. Na lavičce zůstali Plhák, Navrátil, Hanzlík a Keltner, nastoupit už mohli Mlynář s Minkou a místo v základu našel i dorostenec Mráz. Hosté přijeli s motivací získat své první jarní body, ale dění na hřišti ukázalo, že podzimní dolnobenešovská pohoda je pryč. Po třech kolech je Dolní Benešov nejhorším týmem jara a hosté po utkání dobře věděli, že nebýt fantastických zákroků brankáře Kolenka, mohli z Jeseníku odjíždět s pořádnou ostudou.

Podruhé v sezoně nováček z Jeseníku udržel čisté konto. Ještě lepší to ale bylo směrem dopředu, kde naše mužstvo hýřilo nápady, bojovností a důrazem, kterým dostávalo soupeře pod tlak. A soupeř chyboval. Už v 7. minutě po průniku Woitka pálil Furik v nadějné pozici do gólmana. Další šance zakončovali domácí hráči nepřesně. Soupeř měl dobrou příležitost po centru na zadní tyč a hlavičce, která těsně minula naši branku. A ve 25. minutě už jsme se radovali: Minka se v pokutovém území prosmýkl mezi dvěma obránci, kapitán hostí Juchelka ho zezadu podrazil a nebylo co řešit: penaltu bezpečně proměnil Mlynář. Ve 36. pak znovu Minka rozehrál rohový kop, který zatočil rovnou na branku, Bříza na bližší tyči zaclonil gólmanovi, který nestačil reagovat a obránce v bráně vykopl míč už za čárou – 2:0.

Začátek druhého poločasu nezastihl naše mužstvo v dobré koncentraci, soupeř získal územní převahu, dostal nás pod tlak a vytvořil si nebezpečné situace. V největší šanci zakončoval Malchárek těsně vedle. Pak hosté ještě z dálky nastřelili břevno, ale na víc se nezmohli a naopak čelili rychlým protiútokům domácích, kteří si vytvořili nezvyklé množství šancí, které úspěšně zahazovali. Furik předvedl velkolepé sólo přes celé hřiště, které nezakončil. Střídající Navrátil rychlostně platil na obránce, jenže před brankou dvakrát narazil na fantasticky chytajícího gólmana. Woitek vyslal úžasnou střelu z dálky, s níž si brankář rovněž poradil. Dvakrát pálil mimo Minka, jednou Kysela, zkoušel to Bříza – zkrátka Jeseník milosrdně ušetřil soupeře od potupného debaklu. Stále ovšem viselo ve vzduchu nebezpečí, že by se Dolní Benešov kontaktním gólem dostal zpátky do hry. Až v poslední minutě se obrana hostí rozestoupila před Břízou, který si položil vybíhajícího gólmana a do prázdné brány pečetil jesenické vítězství.

FOTOGALERIE

Branky: 25. Mlynář (pk), 36. Minka, 90. Bříza.

FK Jeseník: Pastucha – Novák (72. Keltner), Karakasidis, Macura, Vavrač – Mráz (63. Kysela), Furik (72. Navrátil), Mlynář, Minka, Woitek – Bříza.

FC Dolní Benešov: Kolenko – Býma (76. Foitzik), Juchelka, Košárek (46. Hartmann), Moravec, Labuda, Haas, Těžký, Malchárek, Radek (46. Rubý), Moc.

Žluté karty: 31. Minka, 66. Mlynář, 73. Bříza – 22. Radek, 80. Juchelka.

Rozhodčí: J. Macrineanu – J. Richtár, J. Slaminka. Delegát: P. Urban.
Diváci: 240