Frýdlant – Jeseník 6 : 1

Divizní nováček z Jeseníku dál stabilně udržuje křivku výkonnosti v přesně daném rozpětí: na vynikající vítězné domácí utkání naváže špatným venkovním zápasem. Tak se stalo i v neděli odpoledne v dalekých Beskydech.

FOTOGALERIE

ZÁZNAM CELÉHO UTKÁNÍ ZDE

Frýdlant v předešlých čtyřech jarních utkáních nedal jediný gól ze hry, neboť i vítězství v Hranicích se zrodilo po dvou proměněných penaltách. Jestli to ovšem mělo ukazovat na nějakou střeleckou nemohoucnost našeho soupeře, pak úvodní minuty nás rychle vyvedly z omylu: tři rychlé protiútoky, všechny vedené po pravém křídle, tři přízemní střely a Pastucha šel třikrát do sítě pro balon. Dva góly nám dal Jan Svatonský, stejný střelec, který rozhodl podzimní zápas v Jeseníku a který v divizním Frýdlantu zúročuje zkušenosti z více než stovky ligových startů za Duklu Praha. Ve 24. minutě byl navíc faulován Mlynářem a po proměněné penaltě už definitivně nebylo o co hrát. 4:0 po čtvrtině utkání. Frustrace, vztek i odevzdanost, to vše se mísilo v hlavách hráčů, po šokujícím začátku. V prvním poločase jsme měli jednu nadějnou střelu z kopačky Furika, kterou brankář Jež vytěsnil na roh.

Druhou půli jsme ale začali dobře. Mužstvo se přece jen nechtělo smířit s osudem a sympaticky bojovalo o každý metr hřiště. Naději dal už ve 49. minutě Furikův rohový kop, který Keltner hlavou poslal do závaru před brankou a Woitek pohotově trefil šibenici – 4:1. I v dalších minutách druhého poločasu byl Jeseník lepší a zatlačil soupeře. Mlynář pálil těsně vedle, dobrou šanci měl znovu Woitek, a také Navrátil, který ale nestihl zakončit. Postupem času ale nasazení mužstva opadalo, s přibývajícími minutami bylo patrné, že žádný fotbalový zázrak v podobě velkého obratu se ve Frýdlantu konat nebude. Naopak domácí v závěru přidali ještě jeden gól střelou ze šestnáctky a v nastavení po faulu Karakasidise proměnili druhou penaltu v zápase.

Výsledek není úplně fér, protože mužstvo herně nevybouchlo natolik, aby si muselo odvážet takový výprask. Jenže pohřbila nás znovu se opakující nekoncentrovanost v začátku utkání.

FOTOGALERIE

Branky: 4. J. Svatonský , 6. J. Svatonský , 15. A. Kratochvíl , 24. J. Mandičak (p.) , 81. D. Vojvodík , 90. J. Ursíni (p.) – 49. L. Woitek.
1. BFK Frýdlant nad Ostravicí
Z. Jež – J. Hrdlička, D. Bialek, M. Střižík, D. Marek – O. Dvořák (82. O. Janošec), J. Mandičak, D. Vojvodík – A. Kratochvíl (74. J. Ursíni), J. Svatonský (86. D. Hutník), J. Huvar.
FK Jeseník
J. Pastucha – V. Keltner (81. V. Novák), D. Macura, J. Karakasidis, J. Vavrač (17. J. Řezníček) – P. Navrátil, J. Minka, B. Mlynář, M. Furik (64. P. Plhák), L. Woitek -A. Bříza.
ŽK: 31. J. Huvar , 52. D. Marek – 43. L. Woitek , 57. M. Furik , 61. J. Karakasidis , 63. D. Macura , 75. J. Řezníček .
Počet diváků: 385.
Rozhodčí: Slabý Jiří – Lakomý Lukáš, Kulička Radek.