V sobotu s Novým Jičínem

Je před námi další domácí utkání. Do Jeseníku přijíždí nejlepší tým jara, který v dosavadních čtyřech kolech všechno vyhrál, dává v průměru čtyři góly na zápas a převálcoval i vedoucí celek divize. Přijíždí FK Nový Jičín.

Jeseník se vzpamatovává z nepříjemného debaklu ve Frýdlantu a přípravný týden se nesl v režimu zapomínání na prohru 1:6. „Při rozboru s hráči jsme si řekli, kde se stala chyba a i když se to některým hráčům nelíbilo, označili jsme i konkrétní individuální příčiny neúspěchu,“ vrátil se krátce k frýdlantskému propadu asistent trenéra a vedoucí mužstva Josef Zbýňovec. Dodal, že kromě zdravotních problémů Jan Vavrače by měl být zbytek týmu v pořádku. „Martin Hanzlík se vrátil z dovolené do přípravy. Honza Vavrač přijde na páteční trénink a uvidíme, zda bude připraven na zápas,“ dodal Josef Zbýňovec.

Nový Jičín vzbuzuje respekt, ale Jeseník si doma věří a pokusí se zastavit famózní jarní bilanci hostujícího mužstva. „Budu ještě projíždět videa z jejich utkání. Mají tam nejlepšího střelce divize, na to se zaměříme. Ale vím, že určitě se na naší koncepci hry nic zásadního měnit nebude, nastoupíme ve stejném rozestavení.“

Nový Jičín všechno vyhrál, ale vzpomeňme si na Opavu, která v přípravě také vítězila a porazila i třetiligové soupeře a pak u nás prohrála. Přesto naše mužstvo čeká zatím nejtěžší jarní prověrka. Novojičínský klub po nevydařeném podzimu posílil kádr, vyměnil trenéra a z předposledního místa se vyšvihl až do klidnějšího středu tabulky. Ale střed tabulky je v této divizní soutěži mlhavý pojem, když mezi sedmým Novým Jičínem a čtrnáctým Šumperkem je pouze čtyřbodový rozdíl.

Vzájemné utkání podzimu: Nový Jičín – Jeseník 2:2

Jarní bilance Jeseníku:

Jeseník – Opava B 2:1
Šumperk – Jeseník 3:1
Jeseník – D.Benešov 3:0
Frýdlant – Jeseník 6 : 1

Jarní bilance Nového Jičína:

Přerov – Nový Jičín 0:3
Nový Jičín – Petrovice 5:2
Val.Meziříčí – Nový Jičín 2:4
Nový Jičín – Hranice 4:1

Utkání FK JESENÍK – FK NOVÝ JIČÍN se hraje v sobotu 15. 4. 2017 od 16:00 hod.