Kozlovice – Jeseník 2 : 2

Pověst nejhoršího mužstva na hřištích soupeřů jsme naštěstí nepotvrdili. Zato jsme opět potvrdili pověst mužstva jednoho poločasu. Dvoubrankové vedení jsme lehkovážně ztratili a do konce zápasu jsme bránili alespoň remízu.

FOTOGALERIE

ZÁZNAM CELÉHO UTKÁNÍ

Po dvou porážkách, v nichž jsme inkasovali dohromady deset gólů, už všichni cítili, že situace s Jeseníkem a jeho ambicemi na záchranu začíná být vážná. Trenéři Ševčík se Zbýňovcem se snažili nabudit mužstvo a vyhecovat ho k větší bojovnosti, která v Kozlovicích měla být rozhodujícím faktorem. A první poločas skutečně předváděl jesenický tým zdravou naštvanost, zarputilý bojovný fotbal s velkým nasazením a soustavným napadáním soupeře. Už v úvodních minutách si vyžádal gólmanovu pozornost Karakasidis a po něm Keltner, na druhé straně odpověděli domácí hlavičkou do břevna. A pak přišla skvostná vteřina Kuby Karakasidise, který se v Kozlovicích z obrany přesunul do středu záložní řady: v 11. minutě si našel Navrátilův vyhraný hlavičkový souboj a z hranice vápna elegantně obstřelil brankáře. Jeseník vedl.

Domácí hráli zakřiknutě a nervozně, přesto si ale připravili stoprocentní gólovou šanci, při které zakončující hráč sám před Pastuchou vysoko přestřelil. Zato naše mužstvo bylo v koncovce nekompromisní: 31. minuta, Minkův přetažený rohový kop nachází volného Woitka, který ve výskoku hlavou posílá míč přesně k tyči – 0:2! A jesenická euforie mohla být za dalších pět minut ještě větší, když po Mlynářově nákopu hlavičkoval zády k brance Keltner a míč skončil v síti, jenže rozhodčí mávali (pískali) ofsajd. Pokud byl, tak hodně těsný!

Začátek druhé půle nás bohužel zastihl – jako již mnohokrát v této sezoně – v bohorovném klidu, který se neslučoval s pouze dvoubrankovým náskokem. O ten jsme také vlastními chybami přišli. V 50. napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Schlehr a Pastucha byl na skákavou střelu k tyči krátký. Po dalším tlaku domácích se v 70. minutě zrodil konečný stav zápasu, když po opakovaných nedůrazných či nepovedených odkopech našich hráčů doputoval míč až k volnému Kyselákovi a ten se nemýlil – 2:2.

V závěrečné čtvrthodině se hrál útočný a otevřený fotbal. Na jesenické straně zakončovali Navrátil a Bříza, ale s oběma střelami si náhradní brankář Přikryl poradil. Zároveň jsme si oddechli při dvou velkých šancích domácího mužstva. Utkání dospělo do remízového rozuzlení, z něhož neměl radost nikdo. Domácí byli zklamaní, že nestihli ve výborně odehrané druhé půli otočit výsledek, Jeseničtí odcházeli se svěšenou hlavou kvůli promrhanému dvoubrankovému vedení. Jestli je tento výsledek ztrátou nebo ne, ukáže až konec sezony.

FOTOGALERIE

ZÁZNAM CELÉHO UTKÁNÍ

Branky: 50. M. Schlehr , 70. O. Kyselák – 11. J. Karakasidis , 31. L. Woitek.

FK Kozlovice: P. Kadlec (46. R. Konečný) – J. Tomčík (65. P. Sikora ), M. Král, M. Král, V. Zach (46. Š. Přikryl) – L. Kaďorek, O. Kyselák, J. Vogl – J. Šolin, D. Střelec, M. Schlehr.

FK Jeseník: J. Pastucha – V. Keltner, B. Mlynář, D. Macura, J. Vavrač (75. J. Mráz) – L. Woitek, J. Karakasidis, J. Minka, P. Plhák (66. M. Hanzlík) – P. Navrátil (84. M. Furik), A. Bříza.

ŽK: 42. M. Schlehr – 18. J. Minka, 19. V. Keltner, 63. P. Navrátil, 66. P. Plhák, 68. A. Bříza, 88. J. Mráz.

Počet diváků: 250.

Rozhodčí: Bernatík Tomáš – Lysák Václav, Škrobák Lukáš.