Přerov – Jeseník 2 : 2 (2:0)

Veškerá hodnocení jesenických hráčů, trenérů i přítomných diváků se po utkání v Přerově dala shrnout do jediné věty: „Při veškeré úctě k soupeři, tento zápas jsme měli vyhrát rozdílem třídy. Bohužel se tak nestalo a vyčítat si to můžeme jen sami sobě.

FOTOGALERIE

ZÁZNAM CELÉHO UTKÁNÍ

Utkání o šest bodů, tak bývají nazývány přímé střety dvou soupeřů bezprostředně ohrožených sestupem. Proto se na rozlehlém atletickém stadionu v Přerově čekal litý boj o divizní bytí a nebytí. Kvalita utkání ale zklamala a zejména přerovská defenziva se ani nepřiblížila úrovni čtvrté nejvyšší soutěže. Jeseník si během devadesáti minut připravil víc šancí než za celou dosavadní jarní sezonu. A v koncovce jsme trestuhodně selhali.

V prvním poločase byl v gólových pozicích Woitek, Furik i Bříza. Mlynářova hlava ve vyložené pozici jen lízla balon, který skončil mimo. V poslední minutě jsme trefil tyč. To už ale bylo v době, kdy Přerov vedl o dva góly. Na rozdíl od nás totiž dokázal vytěžit maximum ze dvou vydařených akcí. Ve 30. minutě Blažkovský v rohu hřiště vyškolil dva naše hráče, našel ve vápně Chudu, který zachoval klid v zakončení – 1:0. O čtyři minuty později poslal přetažený centr hlavou do sítě kapitán Václavíček. V obou případech zůstali góloví střelci před naší brankou úplně sami.

O přestávce to v kabině hřmělo. Stoper Keltner uvolnil místo konstruktivnějšímu Hanzlíkovi a ten připravil kontaktní branku: v 61. minutě si jeho centr zpracoval Furik a technickou střelou obhodil brankáře Čecha. Ten se stal jasným hrdinou domácích, když během druhého poločasu vytáhl několik fantastických zákroků a hostující střelec přiváděl doslova k zoufalství. Vrcholem jesenického zmaru byla – ještě za stavu 2:0 – situace z 53. minuty. V ní rozhodčí nařídil penaltu proti Přerovu za faul Václavíčka na pronikajícího Břízu. Videozáznam ukázal, že domácí kapitán trefil ve skluzu míč, ale je stejně fuk, protože Mlynář špatně kopnutou penaltou nechal vyniknout gólmana Čecha. Přerovský strážce tří tyčí pak vyškrábl na roh Woitkovu hlavičku, Řezníčkovu dobře umístěnou střelu i řadu dalších šancí. Znovu jsme trefili tyč. Domácí se v druhé půli nezmohli takřka na nic. Oživení jesenické hry přinesl příchod Kysely a ofenzivní manévry už se chystal posílit i Plhák, jenže třetí střídání musel trenér Ševčík obětovat do zadních řad – zraněného brankáře Pastuchu nahradil na poslední čtvrthodinu Vrána.

Frustrace, zmar a křeč v zakončení nás s přibývajícím časem stále více přibližovaly k nemilosrdnému verdiktu prohry. Ale v posledních vteřinách tříminutového nastavení jsme se přece jen dočkali zaslouženého úspěchu: Vavrač přes dva napadající hráče vyvezl míč z obrany, na půlicí čáře ho převzal Navrátil a dlouhým nákopem za obranu našel nabíhajícího Furika, který svým druhým gólem zachránil bod. Domácí reklamovali ofsajd, který ale nebyl a utkání skončil remízovou dělbou bodů.

Branky: 30. D. Chuda, 34. Václavíček – 61. a 93. Furik.

Přerov: Čech – Grečmal (71. Z. Dostál), Bubeník, Zimčík – Václavíček – Koller, Bogdaň, Koutný st., Vajda (81. Koutný ml.) – D. Chuda (91. T. Chuda), Blažkovský. Trenér: Jaroslav Matějíček.

Jeseník: Pastucha (75. Vrána) – Řezníček, Macura, Keltner (46. Hanzlík), Vavrač – Woitek, Mlynář, Minka, Furik – Navrátil, Bříza (68. Kysela). Trenér: Petr Ševčík.

Rozhodčí: Z. Kneisl – Mikeska, L. Kneisl.

ŽK: Václavíček, Koutný st., Bubeník, T. Chuda – Bříza, Minka, Řezníček, Furik, Vavrač.

Diváci: 93.