Jeseník – Hranice 3 : 1

… a poslední domácí utkání trenéra Petra Ševčíka, který po pěti sezonách končí u mužstva FK Jeseník.

Čekal se urputný boj s houževnatým soupeřem. Utkání se ale už po dvaceti minutách proměnilo ve sluníčkový fotbal s pohodovým vítězstvím domácího týmu.

FOTOGALERIE

Stejná sestava jako ve Valmezu vyběhla k poslednímu domácímu utkání sezony, jen s drobnou korekcí v rozestavení – Woitek se vrátil na své obvyklé místo na kraji zálohy a do útoku se vysunul Furik. Ten hraje na jaře doslova v životní formě, což i proti Hranicím potvrdil dvěma brankami.

Jak padaly góly:
9. minuta – Woitek důrazem vybojoval míč na vlastní polovině, vyslal vpřed Navrátila, který přesným centrem našel volného Furika a ten zakončil rychlý brejk tak, jak se patří – 1:0.

18. minuta – Podobná situace jako při prvním gólu. Woitkova luxusní přihrávka za obranu posílá do úniku Navrátila, který sám tváří v tvář gólmanovi zachoval rozvahu – 2:0.

48. minuta – Minka uvolnil Navrátila, který pálil do vybíhajícího brankáře, ale odražený míč vrátil do prázdné sítě Furik a svým druhým gólem v utkání definitivně pojistil tříbodový zisk.

Hosté snížili v 68. minutě, kdy se po rychlé kombinaci prosadil střelou z úhlu Sobek.

Jeseník byl po celý zápas lepší a měl i několik dalších šancí. Hosté nás tlačili hlavně v závěru poločasu, kdy za stavu 2:0 ohrožovali Vránovu branku a trefili i tyč.

Druhý poločas přinesl celkově slabší úroveň fotbalu, jesenický herní koncept rozbila série rychlých střídání a hosté se na zásadnější zdramatizování zápasu nezmohli. V letním počasí hráčům rychle docházely síly a závěr se dohrával z povinnosti.

V posledních minutách fanoušci skandováním děkovali trenérovi Petrovi Ševčíkovi a vyzývali ho, aby zůstal u týmu i v další sezoně. Hráči pak po utkání loučícího se trenéra lehce „pohoupali“ ve vzduchu.

Branky: 9. M. Furik , 18. P. Navrátil , 48. M. Furik – 68. R. Sobek.

FK Jeseník: M. Vrána – J. Mráz, J. Karakasidis, D. Macura, J. Vavrač – P. Kysela, J. Minka (71. M. Hanzlík), B. Mlynář, L. Woitek – M. Furik (57. A. Bříza), P. Navrátil (64. P. Plhák).
SK Hranice: J. Tomečka – M. Lasovský, P. Šišlák (59. A. Širůček), R. Sobek, P. Křenek (67. M. Kubica), D. Kuchař, M. Kuchař, M. Vyka, R. Kundrát, T. Čáp, J. Frydrych.
ŽK: 68. J. Vavrač , 84. B. Mlynář – 90. T. Čáp.
Rozhodčí: R. Kaloč – P. Vrťo, M. Galásek.
Díváci: 240.