UEFA Region´s cup v Turecku

Od 1. do 9. července se hraje v tureckém Istanbulu Region´s cup, tedy mistrovství Evropy amatérů. V nominaci českého týmu jsou i naši hráči Adam Bříza, Petr Navrátil a Lukáš Woitek.

UEFA Region´s cup je turnaj osmi regionálních výběrů z osmi evropských zemí, které uspěly v kvalifikačních turnajích. Ty se konaly v loňském roce a mezi osmičku finalistů se probojovali i hráči Olomouckého kraje. Region´s cup hrají fotbalisté z nižších amatérských soutěžích (v Česku od divize dolů).

Výběr Olomouckého kraje dal dohromady trenér Karel Trnečka se svými asistenty. Loni na jaře tento tým postoupil sítem kvalifikačních kol do republikového finále v Praze, kde rovněž uspěl a získal právo reprezentovat Českou republiku na mezinárodní scéně. V září pak v kvalifikačním turnaji pořádaném v Olomouci vyhrálo domácí mužstvo před Německem, Izraelem a Slovenskem a zajistilo si účast v Istanbulu.

Celým procesem kvalifikačních kol prošel Výběr Olomouckého kraje bez zaváhání a součástí mužstva byli od jeho prvopočátků i tři hráči divizního FK Jeseník Adam Bříza, Petr Navrátil a Lukáš Woitek. Ti si nyní zahrají i finálový turnaj pod žhavým tureckým sluncem. Český tým se v základní skupině střetne postupně se Španělskem (Castilla Y León), Ruskem (South Region) a Irskem (Munster/Connacht). Zápasy skupiny se hrají v sobotu 1.7., v pondělí 3.7. a ve čtvrtek 6.7. Druhou skupinu tvoří výběry z Chorvatska (Zagreb), Ukrajiny (Kirovograd Region), Portugalska (Lisboa) a domácího Turecka (Istanbul). Do finále, které se hraje v neděli 9. července, postoupí vítězové obou skupin.

Olomoucký výběr odletí do Turecka tento čtvrtek z Vídně. V nominaci jsou tito hráči:

Brankáři: Lukáš Toman (Zábřeh), Jiří Zbořil, Marek Kalina (Nové Sady)
Obránci: Marek Samek, Tomáš Kopp (Nové Sady), Jan Bubeník, Michal Zimčík (Přerov), Marek Smrž (Velké Losiny)
Záložníci: David Dvorský, Marek Banasik, David Škoda (Nové Sady), Martin Schlehr, Ondřej Kyselák, Lukáš Kaďorek (Kozlovice), Matěj Šinogl (Velké Losiny), Lukáš Woitek (Jeseník)
Útočníci: Petr Navrátil, Adam Bříza (Jeseník), Tomáš Režný (Nové Sady), Jan Ferenc (Bělotín)
Realizační tým: trenér: Karel Trnečka; asistenti: Petar Aleksijevič, Jiří Mika; vedoucí mužstva: Miroslav Lojka; masér, fyzioterapeut: Jiří Vít; kustod: Martin Okleštěk.