Město slavilo výročí – přijeli reprezentanti

STARÁ GARDA FK JESENÍK – BÝVALÍ REPREZENTANTI 2 : 5

Do letošních oslav 750 let města Jeseníku se zapojil také fotbalový klub, který s podporou radnice uspořádal akci na jesenickém stadionu. Vrcholem programu bylo utkání bývalých reprezentantů proti staré gardě FK Jeseník.

Odpolední předzápasový program ovlivnilo nepříznivé počasí a tak utkání benjamínků i vystoupení mažoretek se konalo za minimálního zájmu diváků. Ti začali v hojném počtu přicházet až po 16 hodině, kdy už bylo odehráno také utkání mladších žáků Jeseník – Krnov (domácí zvítězili 9:1). Zajímavou šou si připravil dvojnásobný mistr světa ve footbagu Milan Benda, který ukázal triky a fígle s hakisakem. Na vedlejším hřišti mezitím probíhal doprovodný program pro děti, kde hasiči připravili oblíbenou pěnu, k dispozici byl skákací hrad a také ledová jízda rádia Haná.

A pak už přišlo na řadu hlavní utkání. Za jesenickou „starou gardu“ vyběhla na hřiště tato sestava: Skoupil, Pastucha – Vyjídák, Cundrla, Kroupa, Harazim, Glac T. – Bernátek, Kavka J., Kavka M., Juriš, Onciul, Keliš – Jakubčík, Oříšek. Přestože sestava našich veterán značně omladila, bývalí reprezentanti z Klubu českých internacionálů ukázali, že v tomto věku není fotbal o běhání, ale především o hráčském umění. Profesorským způsobem dokráčeli k vítězství 5:2, když o tři góly se postaral bývalý kanonýr Bohemky Tibor Mičinec. V jesenickém dresu se prosadili Martin Kavka a Michal Keliš.

Z největších postav soupeřova týmu zmiňme Františka Štambachera, který má zlato z mistrovství Evropy v Bělehradě 1976 i z olympiády v Moskvě 1980. Do hry zasáhl také Václav Samek, který před měsícem oslavil sedmdesáté narozeniny. Sestava Klubu českých internacionálů: Ladislav Macho – Michal Jiráň, František Štambacher, Jiří Ondra, Pavel Vašíček – Miroslav Mlejnek, Róbert Kafka, Jakub Slunéčko, Tomáš Kuchař, Jiří Kabyl – Tibor Mičinec, Radovan Hromádko, Václav Samek.

Fotbalový program městských oslav zakončila cimbálovka Ladislava Trhlíka.

FOTOGALERIE

(převzato z Jes.týdeníku)