Uničov – Jeseník 1 : 0

Přípravné utkání na hřišti posledního vítěze moravskoslezské ligy skončilo naší těsnou porážkou. Předvedená hra ovšem potěšila a mužstvo se zdá být týden před startem divize v dobrém rozpoložení.

Proti třetiligovému Uničovu se v úvodu postavila tato základní sestava: Červenka – Keltner, Karakasidis, Macura, Řezníček – Plhák, Hanzlík, Minka, Vavrač – Marcinov, Bříza. V druhém poločase pak oba trenéři udělali řadu změn a na jesenické straně se ukázali Furik, Kysela, Žák, Mlynář a dorostenci Cekuras s Planým.

Výsledek 1:0 je příliš hubeným na to, že se hrál oboustranně útočný fotbal s celou řadou šancí. Kvalitní utkání rozhodla situace ze 40. minuty, kdy Uničov vykombinoval rychlou akci a střela zpoza šestnáctky skončila v jesenické síti. Hosté spálili několik slibných příležitostí, ale herně ukázali kvalitu. Na začátku druhého poločasu se sice Jeseník ocitl pod uničovským tlakem, ale  v dalším průběhu už se zase hrál přímočarý a oboustranně pohledný fotbal. Zřejmě největší šanci na vyrovnání měl dvě minuty před koncem střídající dorostenec Planý, který sám unikal ze strany a mohl přihrál před branku volnému spoluhráči, místo toho volil střelu z úhlu a byl z toho jen rohový kop.

Poslední příprava před sezonou čeká Jeseník ve středu 2. srpna od 18 hodin v České Vsi, proti domácí Řetězárně.