Česká Ves – Jeseník 1 : 6

Zápas dvou rozdílných poločasů byl pro oba týmy posledním testem před sobotním startem soutěžní sezony. Po poločase vedli hosté 6:0, když jasně dominovali a ukázali řadu pěkných útočných akcí. Po změně stran a prostřídání celé sestavy se Jeseník už neprosadil a naopak domácí se dočkali čestného úspěchu.

FOTOGALERIE

Řetězárnu čeká o víkendu těžká premiéra nového ročníku I.A třídy doma proti Litovli, a tak si na generálku pozvala sousedy z divizního Jeseník, který rovněž v sobotu cestuje k prvnímu kolu do Hranic. Náš tým nastoupil v první půli v silné sestavě: Červenka – Mráz, Karakasidis, Macura, Vavrač – Kysela, Mlynář, Minka, Plhák – Furik, Bříza. Po změně stran vyběhla v jesenickém dresu obměněná jedenáctka, když jediným stejným mužem byl brankář: Červenka – Žemba, Keltner, Cekuras, Janíček – Marcinov, Žák, Hanzlík, Gnida – Planý, Prachař.

První poločas se odehrál převážně na polovině domácích, kteří už ve druhé minutě inkasovali po Břízově úniku. Ve 12. předvedl Jeseník krásnou kombinaci a po ose Vavrač – Kysela – Bříza doputoval míč až k volnému Furikovi, který zakončoval do prázdné. V 18. zavěsil Minka přímého volného kopu technickou střelou pod břevno. Na 4:0 zvyšoval Bříza, když uklidil do brány odražený balon. Na konci poločasu se ještě prosadil Plhák, když naběhl z druhé vlny na Furikův centr. A gólový účet první půle uzavřel v posledních vteřinách Kysela, jemuž po rohovém kopu přiklepl míč Macura.

Hned na začátku druhé půle mohl navýšit skóre dorostenec Prachař, ale ve vyložené šanci ho vychytal brankář Dostál. Domácí snížili dvacet minut před koncem po rychlém protiútoku. Poslední gólové slovo mohl mít Hanzlík, který v 82. minutě kopal penaltu po faulu na Marcinova, ale minul bránu.

Jeseník si zejména v první půli zvedl sebevědomí a dostal se do střelecké nálady. Jestli to splnilo účel se dozvíme v sobotní bitvě v Hranicích.

FOTOGALERIE