Hranice – Jeseník 1 : 1

Remíza na úvod nové divizní sezony v Hranicích na Moravě. Ne že bychom byli z výsledku či výkonu mužstva vyloženě zklamaní, v jesenickém táboře ale po zápase panují všeobecně spíše rozpaky než uspokojení.

Základní fakta o utkání: od 39. minuty jsme vedli 1:0, když Furik doklepl do prázdné branky Vavračův centr. Na začátku druhé půle byl vyloučen Bříza. Domácí po velkém tlaku zaslouženě vyrovnali v 62. minutě.

Premiéra nového ročníku ukázala, že mužstvo je na tom herně i fyzicky dobře. A jestli je potřeba na něčem zapracovat, tak to bude především zvládání emocí, sebekázeň, soustředění se jen na svůj výkon. Emoce ke sportu patří a každý ví, že ve vypjatém utkání je velmi těžké udržet je pod kontrolou. V Hranicích ale bylo té negativní a vzrušené atmosféry až příliš a to na všechny strany.

Vyvrcholení vzájemných provokací a nesportovních gest přišlo ve 48. minutě. Bříza schytal v souboji několik tvrdých ran, což rozhodčí nechal bez povšimnutí a když byl balon pryč, srazil soupeře k zemi, což rozhodčí bez povšimnutí nenechal. Červená karta za stavu 0:1 poslala Jeseník do kritických minut.

První poločas přinesl opatrný fotbal. Domácí měli zpočátku územní převahu, ale nic si nepřipravili a postupem času se projevila jesenická fotbalovost a rychlý přechod do útoku. Furik měl šanci po Mlynářově centru, ale z úhlu brankáře nepřekonal. Úspěšnější byl ve 39. minutě. Jeho gólu předcházela přímočará akce, kdy Kysela vyvezl míč, posunul ho na Břízu, který přihrávkou do uličky našel nabíhajícího Vavrače a jeho centr přes vybíhajícího gólmana doklepl Furik do prázdné branky.

Hned v první minutě druhé půle měly Hranice velkou šanci na vyrovnání, když po rohovém kopu vykopával z prázdné branky Marcinov. Vzápětí přišla Břízova zápasnická vložka znamenající oslabení a následoval velký nápor soupeře. Zdálo se být otázkou času, kdy inkasujeme. Díky výbornému Červenkovi a pozorně bránícímu bloku osmi hráčů se do naší sítě vloudila jen jedna střela. V 61. minutě Červenka vyrazil první pokus, ale na Nehybovu dorážku už byl bezmocný.

S vyrovnáním domácí poněkud polevili v tlaku, ale přesto měli nadále více ze hry. Červenka táhlou střelu vytlačil na břevno a poradil si i s dalšími pokusy. Jeseník si střelecký pokus už nepřipravil, měl pouze několik rohových kopů. V závěru hosté hráli o čas a k velké nevoli domácích diváků dotlačili takticky zápas k remíze.

VIDEO: záznam celého utkání

FOTOGALERIE ZDE

Branky: 61. Nehyba – 39. Furik.

SK HRANICE: Tomečka – Lasovský, Čáp, Kundrát, Vyka, Kuchař M., Kuchař D. (83. Kalous), Lasovský, Schlimbach (67. Křenek), Sobek (76. Frydrych), Nehyba. Trenér: Sobek.

FK JESENÍK: Červenka – Keltner (66. Řezníček), Karakasidis, Macura, Vavrač – Kysela (56. Mráz), Minka, Mlynář, Marcinov – Bříza, Furik (85. Plhák). Trenér: Zbýňovec.

ŽK: 21. Nehyba, 28. Vyka, 67. D. Kuchař, 90. Sobek – 20. Macura, 85. Furik, 90. Minka.
ČK: 47. Bříza.
Rozhodčí: M. Dudek – P. Vrťo, P. Lukašík.
Diváci: 250.