Vsetín – Jeseník 2:0

Ve Vsetíně jsme neuspěli. Úspěchu jsme se ani nepřiblížili a po špatném výkonu Jeseník poprvé v sezoně vyšel bodově naprázdno. Soupeř udeřil dvakrát v druhém poločase a hosté nedokázali zareagovat.

FOTOGALERIE

VIDEO: ZÁZNAM CELÉHO UTKÁNÍ 

Jeseník byl považovaný před utkáním za favorita a vsetínský nováček měl před soupeřem respekt. Jenže na hřišti to pak vypadalo úplně jinak. Domácí si první šanci připravili ve 13. minutě, kdy po centru z levé strany pálil Bartozel do tyče. Stejný hráč byl blízko gólovému úspěchu ve 25. minutě, ale po rohovém kopu těsně přestřelil. Ve stejné době musel nuceně střídat zraněný Kysela a s velkým sebezapřením už hrál i Minka, ten ale utkání dohrál. Zcela zdravotně v pořádku nebyl ani brankář Červenka a jesenické trable dovršilo druhé střídání Řezníčka, rovněž kvůli zranění. Zápas pak dohrával na hrotu nedoléčený Keltner.

Po půlhodině začalo hustě pršet a s deštěm přišly i náznaky zlepšení v podání hostujícího týmu. Vavračův centr na zadní tyč zkoušel usměrnit ve skluzu Furik, ale minul. S Minkovým pokusem z dálky si gólman nadvakrát poradil.

Jeseník se i v druhém poločase většinou jen bránil a nic si nevytvořil. V 59. minutě nasadil k velkému sólu Bublák, prošel až do pokutového území, kde ho už nikdo nemohl zastavit a vybíhající Červenka neměl nárok. Hosté prohrávali, což je přece jen vyburcovalo k aktivitě. Po Minkově centru se v závaru zády k brance zkoušel prosadil Vavrač, ale jeho hlavička těsně minula tyč. Na druhé strany hrozilo stálé nebezpečí z křídelních prostorů a Červenka musel skvělým zákrokem vytáhnout střelu Stuchlíka. V 76. minutě domácí pojistili vedení, když rohový kop odvrátila naše obrana na hranici šestnáctky, následovala přízemní střela, která prošla do brankoviště a volný Kresánek ji pohotově poslal k tyči. Za dvoubrankového stavu byli domácí psychicky nahoře a Jeseník, který se v utkání herně trápil, už nemohl s výsledkem nic udělat.

Výsledek odpovídá vývoji utkání. Domácí posílení o dva nové hráče, kteří značně oživili ofenzivu, podali svůj nejlepší výkon v sezoně, naopak Jeseník tentokrát zaostal za očekáváním.

Branky: 59. Bublák , 76. Kresánek.

FC Vsetín:  Eliáš – Mydlář, Maček (13. Amrich), Dulík, Kresánek – Surovec, Ondráš, Bublák – Kapusta (55. Jaroš), Stuchlík, Bartozel.

FK Jeseník:
Červenka – Mráz, Karakasidis, Macura, Řezníček (76. Prachař) – Marcinov, Žák, Minka, Mlynář, Kysela (25. Vavrač) – Furik (81. Keltner).

ŽK: 41. Dulík, 63. Kresánek, 81. Surovec – 63. Minka, 75. Řezníček, 81. Furik.
Rozhodčí: Šimoník – Kovařčík, Kostelník.
Diváci: 120