Šternberk – Jeseník 1 : 0

Třetí porážka v řadě a potřetí bez vstřeleného gólu. Naše mužstvo ve Šternberku neuspělo, když jediná branka padla v úvodních vteřinách druhé půle. Na konci prvního poločasu navíc domácí neproměnili penaltu.

FOTOGALERIE

Po Vsetínu a Petrovicích další soupeř, který se na nás takzvaně „chytil“ prvním vítězstvím v sezoně. Jeseníku nechyběla snaha a bojovnost, ale je evidentní, jak někteří hráči jsou totálně z formy. Šternberk byl herně lepší, měl více šancí a vyhrál zaslouženě.

Už ve 4. minutě zlikvidoval Červenka první velkou šanci domácích včasným vyběhnutím a o chvíli později vyrážel nebezpečnou hlavičku na roh. Jeseník se od úvodního hvizdu ocitl pod tlakem, na který jsme odpověděli několika rychlými protiútoky a v 11. minutě po odvráceném rohovém kopu pálil prudce z 20 metrů Mráz, ale těsně přestřelil. I v dalších minutách hosté spoléhali na Červenkovy zákroky, na druhé straně se ovšem ve velké šanci ocitl Mlynář, jehož první hlavičku obrana zblokovala a dorážku poslal jesenický kapitán těsně vedle. Ve 40. minutě stihl Vavrač pronikajícího soupeře zastavit pouze faulem a kopala se proti nám penalta, kterou ale Tögel poslal do tyče. Velké štěstí.

Druhý poločas sotva začal a domácí se radovali: řetězec prohraných soubojů, naši hráči byli všude o krok později a po rychlé kombinaci zakončoval z blízka Tögel. S inkasovaným gólem Jeseník zvýšil aktivitu a v 57. minutě mohl vyrovnat, když Mlynářův nákop pustil ofsajdový Plhák Břízovi, který z druhé vlny pálil nebezpečně k tyči, ale gólman Sohlich vyrazil na roh. Šternberk byl stejně blízko ke skórování, když Zifčákův technický pokus zastavilo břevno. Ještě dvakrát Jeseník bezprostředně ohrozil šternberskou bránu – s Furikovou střelou si gólman poradil a pokus Marcinova skončil mimo. V závěru sice hosté tlačili, ale nic z toho nebylo, navíc při protiútocích do otevřené obrany se vyznamenal Červenka – nejlepší jesenický hráč sobotního odpoledne.

Branky: 46. Tögel
FK Šternberk: 
Sohlich – Kuba, Smrček, Kopecký, Toman, Kuba, Tögel, Zifčák, Mudrák (71. Hustý),  Hlaváček (81. Jurečka), Soukup (89. Tomanec)
FK Jeseník:
Červenka – Mráz, Karakasidis, Macura, Vavrač (71. Řezníček) – Kysela (56. Furik), Žák (56. Minka), Mlynář, Marcinov – Plhák, Bříza.
ŽK: 55. Soukup , 90. Sohlich – 40. Mlynář, 52. Kysela, 53. Mráz , 67. Bříza, 81. Minka, 89. Macura .
Počet diváků: 306.
Rozhodčí: Zaoral – Šafrán, Broskevič