V neděli s Novými Sady

Divize pokračuje šestým kolem a Jeseník hostí na svém stadionu Nové Sady. Úkol zní jasně: zastavit propad a zlomit sérii porážek.

Jeseník před týdnem ve Šternberku prohrál potřetí v řadě, což se mu naposledy „podařilo“ před čtyřmi lety při nevydařeném podzimním závěru sezony 2013/14, tehdy ještě v I.A třídě. „Na úterním pozápasovém hodnocení už jsem hodně křičel. Potřebujeme více zápalu a bojovnosti, která mi u některých hráčů chybí. Neproměňujeme šance, ale taky je pravda, že se do nich nedostáváme tak lehce, jako v jarní sezoně. Hráči dřou, makají na tréninku a všichni věříme, že se nám to už podaří zlomit, dáme góly a budeme bodovat. Šternberk je za námi a musíme se dívat dopředu,“ říká k situaci trenér Josef Zbýňovec.

V utkání s Novými Sady mu bude scházet Adam Bříza, který je na dovolené. Zcela fit stále není Pavel Kysela. Ostatní hráči jsou v pořádku a dají se očekávat změny v rozestavení. „Máme několik variant a s Kubou Karakasidisem probereme všechny alternativy. Jedna z nich je i vysunutí Honzy Vavrače do zálohy, v přípravě v Uničově to hrál a vůbec ne špatně,“ nastiňuje jednu z variant trenér.

Nové Sady jedou do Jeseníku po zdrcujícím domácím debaklu od nováčka z Ústí 0:7. „De facto jsme zkolabovali v celém zápase. Soupeř byl lepší, přehrával nás agresivitou i fotbalově. Podali jsme nedůstojný výkon. Neřekl bych, že jsme se nesnažili, ale ve hře nebylo nic, co by mělo něco společného s dobrým fotbalem,“ hodnotil novosadský trenér Petr Mrázek nečekanou výsledkovou facku. I po ní ale zůstaly Nové Sady v horní polovině tabulky, v níž mají o tři body více než Jeseník a stejně jako naše mužstvo se budou snažit v této sezoně vyvarovat loňskému nervydrásajícímu boji o záchranu. Tu si olomoucký tým vybojoval v posledních minutách posledního kola, když vyrovnal v Novém Jičíně na konečných 1:1 a současně Jeseník vstřelil vítěznou branku v Pusté Polomi. Díky tomu se Nové Sady zachránily.

V neděli dopoledne už to ale bude jiný příběh.

Utkání FK Jeseník – FK Nové Sady se hraje v neděli 10. 9. 2017 od 10:15.

Vzájemná utkání v minulé sezoně:
Podzim 2016: Jeseník – Nové Sady 2 : 7
Jaro 2017: Nové Sady – Jeseník 2 : 3

Podzimní bilance FK Jeseník:
Hranice – Jeseník 1 : 1
Jeseník – Bohumín 4 : 1
Vsetín – Jeseník 2 : 0
Jeseník – Petrovice 0 : 2
Šternberk – Jeseník 1 : 0

Podzimní bilance FK Nové Sady:
Šternberk – Nové Sady 1 : 2
Frýdlant – Nové Sady 1 : 1
Nové Sady – Brumov 4 : 0
Havířov – Nové Sady 2 : 1
Nové Sady – Ústí 0 : 7