V neděli do Ústí

Jesenické mužstvo čekají v divizi dva náročné venkovní testy. Už tuto neděli na hřišti nováčka v Ústí, kam se vracíme po šestnácti měsících.

Byl začátek června 2016 a jesenický tým, už coby jistý vítěz krajského přeboru přijel na hřiště svého největšího konkurenta a pronásledovatele. Ústí už nemohlo soutěž vyhrát, ale chtělo alespoň uspět v rozlučkovém domácím duelu proti mužstvu, které o týden dříve stvrdilo postup do divize. Výsledek? Byl šokující. Jeseník vyhrál v Ústí 9:0 a nenechal nikoho na pochybách, že titul krajského šampiona je ve správných rukou.

Ústí postoupilo hned v následující sezoně a tak se nyní oba rivalové utkávají znovu, tentokrát už pod divizním praporem.

Výsledek 0:9 z června roku 2016 nezmiňujeme náhodou. Je to jen pár dní, co se podobně extrémní skóre podařilo našemu mužstvu zopakovat, tentokrát ovšem v opačném gardu. Nejlepší hráčská generace, jakou kdy jesenický fotbal měl, zapsala do klubových dějin nejhorší domácí porážku historie. „Výsledek 0:8 s Havířovem je samozřejmě nepříjemný a neomluvitelný, ale i to se bohužel někdy stává. Co mně ale víc vadí, bylo jednání a vystupování některých hráčů. Jedna věc jsou emoce, které k fotbalu patří, ale nesmí to přejít v nedisciplinovanost a nekázeň,“ říká trenér Josef Zbýňovec. Závěrem pozápasového rozboru pak byl společný názor, že mužstvo bylo až příliš sebevědomé. „Při hodnocení utkání jsme se shodli, že po dvou vítězných zápasech jsme si až příliš věřili a nebyli jsme připravení na to, že soupeř je fotbalovou kvalitou o třídu výš. Z tohoto zjištění pak na hřišti pramenila frustrace,“ dodává trenér.

I přes tento nepříjemný výpadek zůstal Jeseník v horní polovině tabulky a je na tom před druhou částí podzimní sezony lépe než ve stejném čase loni (po osmém kole jsme před rokem měli o dva body méně než nyní). Do Ústí ovšem pojedeme v okleštěné sestavě. Adam Bříza dostal dvouzápasový trest za červenou kartu a nepojede tak ani příští týden do Frýdlantu. Pavel Kysela se proti Havířovu zranil a je mimo hru na dobu neurčitou. Otazník visí nad zdravotním stavem Jakuba Řezníčka. Do Ústí tak s jistotou pojede i dorostenec Josef Prachař.

TJ Sokol Ústí začal svoji první divizní sezonu výtečně a až v minulé kole poprvé prohrál. Postupový tým se podařilo vhodně posílit a kvalita už tak silného kádru výrazně vzrostla. Domácí budou proti Jeseníku favoritem a naše mužstvo jede do Ústí s vědomím, že můžeme pouze překvapit.

Utkání TJ SOKOL ÚSTÍ – FK JESENÍK se hraje v neděli 1. 10. 2017 od 10:00.

Podzimní bilance TJ Sokol Ústí:
Bohumín – Ústí 0 : 0
Ústí – Vsetín 3 : 0 (kont.)
Petrovice – Ústí 0 : 4
Ústí – Šternberk 2 : 1
Nové Sady – Ústí 0 : 7
Ústí – Brumov 2 : 0
Havířov – Ústí 2 : 2
Frýdlant – Ústí 1 : 0

Podzimní bilance FK Jeseník:
Hranice – Jeseník 1 : 1
Jeseník – Bohumín 4 : 1
Vsetín – Jeseník 2 : 0
Jeseník – Petrovice 0 : 2
Šternberk – Jeseník 1 : 0
Jeseník – Nové Sady 4 : 2
Brumov – Jeseník 1 : 2
Jeseník – Havířov 0 : 8