Jeseník – D. Benešov 0 : 3

Naše mužstvo nezvládlo další domácí zápas a s Dolním Benešovem hladce prohrálo. Hosté ukázali svoji kvalitu a zaslouženě si z Jeseníku odvezli všechny body.

FOTOGALERIE

V průměrném utkání jsme se nedokázali prosadit. Ani jeden tým nedominoval, ale zatímco hosté nás potrestali jednou povedenou akcí v první půli a pak nás dorazili z rychlých brejků, domácí tým si vylámal zuby na precizní benešovské defenzívě.

Začátek přitom nebyl úplně nejhorší, Jeseník se snažil o aktivní přístup a dá se říci, že v úvodních dvaceti minutách jsme měli více ze hry. Už ve 4. minutě hlavičkoval Vavrač těsně vedle. Ještě blíže ke gólu měl v 9. minutě Minka, který po chytrém Plhákově uvolnění vnikl do šestnáctky, ale s jeho přízemní střelou si gólman Hampel poradil. Pak to ještě z dálky zkoušel Marcinov, jehož pokus rovněž skončil v náruči hostujícího brankáře. Dolní Benešov do té doby vyčkával a ukázal se až po půlhodině, kdy musel Červenka zasahovat proti nebezpečné hlavičce. Ve 34. minutě dostal přihrávku do běhu Labuda a křížnou střelou poslal míč k zadní tyči – 0:1. Inkasovaný gól všechno změnil a do té doby remízový zápas nám začínal proklouzat mezi prsty. Před poločasem jsme strnule sledovali chytrý oblouček hostujícího útočníka, který přeletěl Červenku a skončil na břevně.

Do druhé půle vstoupil Jeseník opět aktivně, v dobrém pohybu, ale před brankou se neprosadil. S několika nadějnými akcemi si obrana hostí poradila a v 62. minutě jsme podruhé inkasovali: Labuda dostal kolmici mezi naše obránce, položil si i Červenku a do prázdné branky si připsal svůj druhý gól v utkání. Následnou křečovitou snahu našeho týmu o zdramatizování zápasu definitivně utnul třetí gól, když Červenka vyrazil prudkou střelu před sebe a dobíhající Rubý neměl problém doklepnout míč do sítě.

Jeseník se před domácím publikem znovu gólově neprosadil, ale nutno přiznat, že soupeř patří mezi nejkvalitnější týmy letošní divize a je jedním z favoritů soutěže.

Branky: 34. Labuda, 62. Labuda, 79. Rubý.

FK Jeseník: Červenka – Keltner (67. Mráz), Mlynář, Macura, Karakasidis – Řezníček (46. Furik), Minka, Žák, Marcinov, Vavrač – Plhák (56. Bříza).

FC Dolní Benešov: Hampel – Rychnovský (46. Košárek), Romaněnko, Rubý, Moravec, Hartmann, Gebauer, Labuda, Haas, Foitzik (72. Těžký), Pecuch (79. Moc).

ŽK: Minka, Macura, Červenka, Vavrač – Těžký.

Rozhodčí: Pospíšil, Kozubík, Hanák.

Diváci: 292